După Netflix, și Youtube renunță la High Definition în Europa, pentru a diminua presiunea pe furnizorii de internet

După Netflix, și Youtube renunță la High Definition în Europa, pentru a diminua presiunea pe furnizorii de internet

DupăNETFLIX,șiYouTubeanunță că va reduce din calitatea videoclipurilor redate pe teritoriul Uniunii Europene, pentru a preveni colapsul infrastructurii de reţea, întrucât milioane de oameni lucrează de acasă, iar elevii participă la cursuri online, din cauza pandemiei de coronavirus.

Până acum, companiile au susţinut că infrastructura de internet este destul de robustă pentru a susţine schimbarea masivă a comportamentului online adusă de răspândirea Covid-19, dar Comisia Europeană făcut apel la platformele de streaming să își limiteze serviciile.

Astfel, Youtuberenunță la High Definition în Europa, oferind calitate standard la conţinutul video.

De asemenea, Neflix a anunțat că, în următoarele 30 de zile, va reduce calitatea imaginilor video, pentru a diminua presiunea pe furnizorii de internet. (Detalii AICI)

Amintim că Thierry Breton, comisar european responsabil pentru politici digitale, a spus că platformele de streaming şi companiile de telecom au „o responsabilitate comună de a asigura buna funcţionare a internetului” în timpul crizei.

De asemenea, comisarul european Thierry Breton a scris pe Twitter că a vorbit cu CEO-ulNetflix, Reed Hastings, despre presiunea pe care criza provocată de coronavirus o pune asupra pe infrastructurilor de internet.

Ca urmare a discuțiilor dintre comisarul (european) Thierry Breton și Reed Hastings (directorulNetflix) și date fiind provocările extraordinare generate de epidemia de coronavirus,Netflixa decis să înceapă să reducă calitatea imaginilor peste tot în Europa pentru 30 de zile”,a anunțat compania, printr-un comunicat.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)