Google elimină facilitățile gratuite de stocare, pentru a-i obliga pe clienți să plătească. Decizia intră în vigoare la 1 iunie 2021

Google elimină facilitățile gratuite de stocare, pentru a-i obliga pe clienți să plătească. Decizia intră în vigoare la 1 iunie 2021
Sursă foto: Hepta.ro

Google aduce o serie de schimbări în 2021. Salvarea gratuiră a fotografiilor în Google Photos și a documentelor în Google Drive nu va mai fi disponibilă începând cu luna iunie a anului viitor. Gigantul american ar urma să ofere cele două servicii utilizatorilor, contra cost scrie Gsmarena.com.

Cea mai nouă decizie Google intră în vigoare la 1 iunie

Anul 2021 vine cu o serie de schimbări pentru utilizatorii celor două servicii. Stocarea gratuită de imagini și documente în format nativ nu va mai fi pozisiblă, în cei 15 GB pe care platforma îi punea dispoziție utilizatorilor, inclusiv prin Gmail.

O singură excepție

Totuși, o excepție va exista în cazul Google Photos. Potrivit sursei citate mai sus, imaginile salvate pe telefoanele Pixel, smartphone-urile produse și vândute de Google.

Comapnia americană și-a justificat decizia menționând că toate platformele de pe piață percep bani pentru stocarea imaginilor și a documentelor, oferind drept exemplu Apple cu iCloud și menționând că ei oferă o capacitate mai mare față de cei 5 GB pe care îi aduce concurența utilizatorilor.

Google va oferi un instrument în iunie 2021 care vă va permite să vă gestionați fotografiile și videoclipurile de rezervă și să alegeți ce doriți să păstrați și ce doriți să ștergeți. Instrumentul va evidenția automat conținut, cum ar fi fotografii întunecate sau neclare sau videoclipuri mari pe care poate nu doriți să le păstrați.