Google știe unde ești 24 de ore din 24. Pașii care trebuie urmați pentru blocarea accesării datelor

Google știe unde ești 24 de ore din 24. Pașii care trebuie urmați pentru blocarea accesării datelor
Google. Sursa foto: Pixabay

Dacă folosiți orice aplicație Google, locația și istoricul datelor dvs. ar putea fi stocate. Iată cum puteți dezactiva serviciile de localizare și șterge istoricul locațiilor.

Cum stochează Google datele despre locația utilizatrilor

Ați dezactivat istoricul locațiilor din contul dvs. Google, așa că acum aplicațiile dvs. Google nu vă pot urmări, nu? Nu chiar. În timp ce dezactivați această setare, unele aplicații Google încă vă stochează datele despre locație, așa cum a fost explorat într-o anchetă din 2018 efectuată de Associated Press. Simpla deschidere a aplicației Google Maps sau utilizarea Google pe orice platformă pentru o căutare înregistrează locația dvs. aproximativă cu un marcaj de timp, scrie cnet.com.

Cu toate acestea, de la această investigație, Google a facilitat controlul locației și al altor date salvate și a celor șterse cu funcții precum Datele dvs. din Hărți și Căutare, care vă oferă acces rapid la controalele locației dvs. Trebuie doar să știi unde să cauți.

Dezactivarea istoricului locațiilor elimină doar locul în care v-ați aflat din funcția Cronologie Google Maps, care vă înregistrează locația cu anumite date la un anumit moment. Pagina de asistență Google cu privire la această problemă spune că, chiar și atunci când este dezactivat, „unele date despre locație pot continua să fie salvate în alte setări”, cum ar fi activitatea dvs. de pe web și din aplicație.

Google folosește aceste date pentru a face caracteristicile mai personalizate și mai utile și că aceste informații nu sunt niciodată partajate cu terți sau agenți de publicitate. Dar, dacă încă nu vă simțiți confortabil cu acest lucru, cu încă câțiva pași, puteți opri în general Google să nu știe unde vă aflați 24/7.

Rețineți că dezactivarea acestei setări implicite are unele dezavantaje. Deși setările Google pot părea intruzive pentru unii, ele contribuie, de asemenea, la cultivarea unei experiențe online ultra-personalizate, cum ar fi ajutarea oamenilor să găsească companii din apropiere în loc să se afle în alt oraș sau să vadă reclame personalizate. Potrivit Google, acestea oferă utilizatorilor informații mai relevante în loc de informații aleatorii.

Dezactivarea setărilor Google

Pentru ntru a dezactiva abilitatea Google de a urmări unde ești, urmează următorii pași:

1. Deschide pagina Google pe browserul tău de pe desktop sau telefonul mobil;

2. În partea de dreapta sus a paginii loghează-te în contul tău Google în cazul în care nu ești deja logat;

3. Fă click pe pictograma care îți reprezintă contul de utilizator (cea mai din dreapta) și apoi pe „Gestionați-vă contul Google” (Manage Your Google Account)

4. În partea din stânga faceți click pe categoria „Date și personalizare” (Manage your data & personalization)

5. Mergi în jos până la secțiunea „Opțiuni privind activitatea” (Activity Controls) și fă click pe „Gestionați opțiunile privind activitatea” (Manage your activity controls);

6. Ți se va deschide o fereastră în care vei vedea căsuța „Activitatea de pe web și din aplicații” (Web & App Activity). De acolo poți glisa butonul înspre stânga pentru a-l dezactiva;

7. Google te va avertiza că „acest lucru poate limita sau dezactiva experiențele mai personalizate în serviciile Google” și alte cele. Confirmă că vrei să faci asta prin apăsarea butonului „Întrerupeți” (Pause).

Dezactivarea acestei setări împiedică Google să stocheze markere de locație asociate cu acțiuni specifice și oprește stocarea informațiilor colectate din căutări sau alte activități. Dezactivarea acesteia păstrează locația dvs. aproximativă privată și în alte locuri unde mergeți – cum ar fi adresa de acasă.

Rețineți că pentru a utiliza în mod eficient anumite funcții, cum ar fi aplicația Maps, Google va trebui în continuare să vă acceseze locația. Cu toate acestea, parcurgerea pașilor de mai sus împiedică stocarea oricărei activități viitoare.

Atunci când Google vă marchează activitatea în cadrul unei zone generale, aceasta se află într-un interval de peste 1 milă pătrată, cu de obicei mai mult de 1.000 de utilizatori pentru a proteja confidențialitatea personală. Pagina de ajutor Google cu privire la această problemă spune că acest lucru îi ajută să detecteze activități neobișnuite, cum ar fi conectarea din alt oraș, păstrând în același timp confidențialitatea personală.

Cu toate acestea, puteți acorda Google permisiunea de a utiliza locația exactă – locația exactă, cum ar fi o anumită adresă – pentru cele mai bune și mai precise rezultate ale căutării unde vă aflați.

Tags: