Google Street View va actualiza imaginile din România. Pe unde vor circula mașinile Google

Google Street View va actualiza imaginile din România. Pe unde vor circula mașinile Google

În această vară, cinci noi maşini Google Street View vor străbate România, pentru a actualiza imaginile din ţara noastră disponibile pe Google Maps Street View.

Preluarea de noi imagini va demara la începutul lunii iunie şi se va concentra pe cele mai importante oraşe din România şi zonelor adiacente.

Imaginile vor fi preluate de noile maşini Google Street View, care utilizează cea mai recentă versiune de cameră pentru imagini la 360 de grade.

Noua tehnologie de fotografiere utilizată de maşinile Google permite realizarea unor imagini mai precise şi de calitate.

Pe lângă noua cameră, a fost schimbat şi exteriorul maşinilor Street View, pentru a reflecta câteva dintre frumuseţile naturale ale lumii care se pot vedea pe Street View.

Echipele Street View vor avea la dispoziţie pentru preluarea de imagini şi dispozitivul trekker.

Astfel, va fi folosit în 31 de oraşe din România, pentru fotografierea trotuarelor, zonelor pietonale, parcurilor şi altor obiective publice unde maşinile nu au acces.

Oraşele unde va fi folosit trekker-ul sunt: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Constanţa, Galaţi, Braşov, Ploieşti, Brăila, Oradea, Bacău, Arad, Piteşti, Sibiu, Târgu-Mureş, Baia Mare, Buzău, Botoşani, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Piatra Neamţ, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Jiu, Tulcea, Târgovişte, Bistriţa, Reşiţa, Slatina, Focşani.

Dispozitivul trekker este un rucsac pe care este montat cel mai nou model de cameră Steet View pentru preluarea de imagini 360 de grade. Trekker-ul este dus în spate de un operator, iar camera fotografiază automat în timp ce acesta merge. Până în prezent, trekker-ul a „călătorit” în numeroase zone de pe glob pentru a fotografia obiective turistice sau situri aflate în patrimoniul universal, inclusiv Delta Dunării, scrie news.ro.