Instagram schimbă secţiunea Stories. Experienţa va deveni mai interactivă

Instagram schimbă secţiunea Stories. Experienţa va deveni mai interactivă

Instagram vine cu o nouă experienţă de utilizare a secţiunii „Stories”, tocmai pentru ca activitate să devină mult mai interactivă. Dacă, până acum, utilizatorul putea urmări o singură fereastră verticală, pe un fond negru, opţiunea a fost schimbată.

Noua secţiune „Stories” va fi pentru laptop şi PC

Acest nou concept pentru „Stories” se adresează sistemelor laptop și PC, adică unor display-uri mari. Dacă până acum abordarea folosită lăsa mult spațiu nefolosit, pe fundal negru pentru a nu distrage atenția de la imaginile pe care le urmărești, de acum spațiul rămas va fi folosit pentru afișarea unor miniaturi reprezentând conturile de Instagram pe care le urmărești.

De ce a umblat Instagram la „Stories”? Pentru a permite utilizatorilor să vadă în mod liniar, atât postările urmărite deja cât și Stories-urile rămase de vizionat. Această nouă opţiune se adaptează automat la dimensiunea ecranului folosit. Vei putea pune „pauză” unui Story. Interfața conține butoane play/pause care-ți permit să te oprești la o imagine sau clip video care ți se pare interesant.

Facebook, obligată să vândă Instagram

În SUA, cele mai radicale voci au cerut ca Facebook să fie obligată să vândă WhatsApp și Instagram, dar acest lucru ar fi aproape imposibil de făcut, cele trei aplicații fiind deja strâns legate după modificările făcute în ultimii ani. Mark Zuckerberg şi-a dorit ca cele două aplicații să fie mult mai unite cu Facebook și a început un proces de punere la comun a resurselor de infrastructură (servere, rețelistică), publicitate operațiuni și altele.

De altfel, fondatorii Instagram au decis să părăsească compania în 2018, dezamăgiți de direcția în care fusese nevoită s-o apuce compania pe care a creat-o.