Numărul urmăritorilor de pe Facebook a scăzut brusc pentru toată lumea. Mark Zuckerberg a rămas cu doar 9997 urmăritori

Numărul urmăritorilor de pe Facebook a scăzut brusc pentru toată lumea. Mark Zuckerberg a rămas cu doar 9997 urmăritori
Numărul urmăritorilor de pe Facebook a scăzut brusc pentru toată lumea. Mark Zuckerberg a rămas cu doar 9997 urmăritori, sursă foto: captură YT

Un virus de pe Facebook a eliminat urmăritorii de pe paginile utilizatorilor: Milioane de urmăritori au dispărut de pe paginile și conturile oamenilor de pe Facebook noaptea trecută, inclusiv din România.

Un virus a „mâncat” utilizatorii tuturor?

La început părea că acest lucru s-a întâmplat doar în cazul câtorva conturi sau pagini, dar dimineața numărul conturilor afectate a început să devină din ce în ce mai mare.

De fapt, încă de dimineață, utilizatorii Facebook și-au postat nemulțumirile pe tot internetul, inclusiv pe Twitter. Se presupune că din cauza unui virus Facebook, numărul de urmăritori ai conturilor oamenilor a scăzut brusc și semnificativ.

Interesant este faptul că nici contul lui Mark Zuckerberg, CEO al Meta, compania care deține Facebook, nu a fost scutit de acest virus. Fondatorul și directorul general al Meta, Mark Fondatorul și directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, a pierdut peste 119 milioane de urmăritori, ceea ce a dus la scăderea numărului de urmăritori la sub 10.000.

Fondatorul și directorul general al Meta, Mark Fondatorul și directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, a pierdut peste 119 milioane de urmăritori, ceea ce a dus la scăderea numărului de urmăritori la sub 10.000, surs[ foto> Facebook

Contactat, un purtător de cuvânt al Meta a declarat: „Suntem conștienți de faptul că unele persoane văd un număr inconsistent de urmăritori pe profilurile lor de Facebook. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient”.

Știm că Facebook elimină periodic „urmăritorii falși” de pe paginile și conturile existente pe platforma sa. Prin urmare, la începutul acestei situații, majoritatea celor afectați s-au gândit la posibilitatea unei activități similare.

Unii utilizatori de Facebook din România cred că sunt speciali și au mai inventat o teorie a conspirației ciudată

„Facebook ciordește! Facebook mi-a furat peste 47.000 (patruzecișișapte mii) de urmăritori!!!Nu e o întâmplare. Nici un accident! Asta s-a întâmplat simultan și cu prietenii de incorectitudine politica și suveranism. Și mulți, foarte mulți “incomozi”! Toți in aceeași zi!!! Face parte din politica de cenzura și limitare a impactului vocilor ne-“corect politice”!!! Nu contează! Noi mergem #PânăLaCapăt! #CuOricePreț! #PentruNațiune!” – scrie un astfel de abonat Facebook.

Evident că nu e cazul, de altfel așa cum scriam mai sus, au rămas fără urmăritori milioane de utilizatori din întreaga lume, unii care aveau conținut cât se poate de mainstream, inclusiv cei care au postat, încă din prima zi de când aveau contul, doar poze cu bebeluși și pisici.

Toată lumea care avea peste 10.000 de urmăritori pe profil a rămas cu un număr mai mic decât acesta. Se pare că este vorba doar despre o eroare masivă a Facebook, care va fi remediată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:18 - Cătălin Drulă: USR îl susține în continuare pe Nicușor Dan; probabil spre finalul anului 2023 va trebui să avem decizia privind candidatul. PNL îi face șicane și în Consiliul General, și în alte părți (VIDEO)
21:11 - Cabral Ibacka, adevărul despre show-ul „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”: „Treaba e foarte simplă …”
21:11 - Elon Musk, cu armele pe noptieră. Fotografia cu care și-a șocat urmăritorii pe Twitter (FOTO)
20:44 - Cătălin Drulă: La 1 ianuarie intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau, cele ale primarilor. Proiectul USR de abrogare e blocat în sertarul comisiilor de la Senat de luni de zile (VIDEO)
20:31 - Cătălin Drulă, despre plecarea USR de la guvernare: „Iohannis avea acest plan de a guverna cu PSD”
20:29 - Datele a peste 5 milioane de utilizatori Twitter au fost publicate pe un forum de hacking
20:23 - Cătălin Drulă, despre revocarea lui Niculae Bădălău: Depinde de Marcel Ciolacu, în întregime. Când apar astfel de scandaluri, le tergiversează în speranța că se uită (VIDEO)
20:04 - ACER avertizează că pentru statele Uniunii Europene ar putea dificil să-și umple depozitele de gaze anul viitor
19:54 - Anamaria Prodan va putea păstra numele Reghecampf după divorț: „Ar trebui să-i fie jenă pentru toată mizeria pe care a aruncat-o asupra acestei familii”
19:53 - Brazilia, a doua echipă calificată matematic în optimile Cupei Mondiale din Qatar! Elveția, „condamnată” să joace un meci de totul sau nimic cu Serbia