Prima mașină Apple ar putea fi gata până în anul 2024. O parte dintre mașini vor fi asamblate în SUA în fabrici Kia

Prima mașină Apple ar putea fi gata până în anul 2024. O parte dintre mașini vor fi asamblate în SUA în fabrici Kia
foto: Pixabay

Zvonurile potrivit cărora Kia va fi compania ce va dezvolta mult așteptata Apple Car sunt pe cale să se concretizeze.

Potrivit site-ului coreean DongA Ilbo, Apple tocmai a investit 3,6 miliarde de dolari în Kia ca parte a unui parteneriat de producție planificat. Apple Cars va fi construită la fabrica Kia din Georgia, SUA, scrie tomsguide.com.

Raportul susține că acordul ar putea fi semnat imediat după 17 februarie, cu scopul de a avea gata prima mașină Apple până în anul 2024. Atât Apple, cât și Kia vor avea scopul de a construi 100.000 de mașini pe an odată cu începerea producției.

Mașina Apple ar putea fi bazată pe platforma E-GMP de la Hyundai,. Astfel, cel puțin în teorie și în prima generație, ar putea oferi o autonomie de 500 km și încărcare foarte rapidă: 80% din capacitate în doar 18 minute. În timp ce Hyundai va fi partenerul principal pentru dezvoltarea primei mașini Apple, alte companii precum GM și PSA ar putea fi parteneri pentru alte modele.

La fel ca în cazul partenerilor care se ocupă cu producția de dispozitive electronice, Apple va alege producători care au deja un lanț de furnizori bine pus la punct. De exemplu, Hyundai va fi entitatea care va realiza design-ul și producția, însă o parte dintre mașini vor fi asamblate în SUA în fabrici Kia, subsidiara companiei.

S-a raportat, de asemenea, că Hyundai era în curs de a dezvolta mașina pentru Apple. Hyundai are însă planuri mai mari de a-și dezvolta propria marcă și nu a vrut să investească resurse pentru a ajuta un alt rival. A existat, de asemenea, o anumită îngrijorare cu privire la faptul că Apple s-ar putea implica prea mult în procesul de dezvoltare, ceea ce ar lăsa Hyundai puțin mai mult decât un producător pentru mașina altcuiva.

În ciuda acestui fapt, analistul Apple, Ming-Chi Kuo, a susținut că Apple va colabora în continuare cu Hyundai și va utiliza platforma de vehicule electrice a bateriei E-GMP pentru primul șasiu Apple Car. Așa că, deși Hyundai ar putea dori să mențină producția Apple Car la distanță, nu are nicio îngrijorare în ceea ce privește licențierea tehnologiei sale.

Kuo a menționat, de asemenea, că General Motors și producătorul european PSA s-ar putea implica și la acest nivel pentru a scurta semnificativ timpul de dezvoltare și pentru a ajuta la aducerea Apple Car pe piețele internaționale. Cu toate acestea, Kuo a prezis că mașina nu va sosi până cel târziu în 2025.

Tags: