Purtabilele smart şi mai ales Apple Watch au înregistrat o scădere pe piață în trimestrul 2. Brăţările de fitness, în topul preferințelor

Purtabilele smart şi mai ales Apple Watch au înregistrat o scădere pe piață în trimestrul 2. Brăţările de fitness, în topul preferințelor
Foto: cnet.com

Purtabilele smart nu s-ar fi vândut prea bine în trimestrul 2 al acestui an, conform International Data Corporation. Ei au publicat cifre legate de livrările de purtabile şi ele nu impresionează, mai ales cele Apple, potrivit newsrep.net.

Apple Watch a vândut 1.6 milioane de unităţi între aprilie şi iunie. Aceasta este o scădere drastică faţă de cele 3.6 milioane de unităţi din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai mult, cota de piaţă a ceasurilor Apple a picat de la 20.3% la 7%, deşi firma din Cupertino a împins spre progres întreg segmentul de purtabil.

Purtabilele high end sunt în scădere cu 27% faţă de anul trecut, dar modelele fără funcţii high end au crescut cu 48.8% faţă de acea perioadă. Per total întreaga piaţa smartwatch a crescut cu 26.1% în trimestrul doi.

Fitbit se află pe primul loc, cu 5.7 milioane de uitaţi livrate şi cota de piaţă de 25.4%, faţă de cele 4.4 milioane de anul trecut.

Tags:
Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)