Schimbarea Instagram care ne vizează pe toți. Contul ar putea fi blocat dacă nu sunt furnizate noi date personale

Schimbarea Instagram care ne vizează pe toți. Contul ar putea fi blocat dacă nu sunt furnizate noi date personale
Foto simbol: Pixabay

Utilizatorii Instagram vor trebui să-și înregistreze data nașterii dacă doresc să continue să utilizeze serviciile unuia dintre produsele emblematice ale Facebook, a anunțat gigantul social media luni (30 august).

„Am început să cerem oamenilor să ne împărtășească zilele de naștere dacă nu au împărtășit-o anterior”, a scris Pavni Diwanji, vicepreședintele Facebook pentru produse pentru tineret, într-o postare pe blog.

„Aceste informații ne permit să creăm noi caracteristici de siguranță pentru tineri și ne asigură că oferim experiențele potrivite grupului de vârstă potrivit”, a adăugat ea.

O fereastră pop-up inițială va apărea atunci când utilizatorii deschid aplicația Instagram, cerându-i să introducă data nașterii. Deși va fi posibilă ocolirea notificării, refuzurile repetate de a respecta noua politică vor face imposibilă utilizarea de către utilizatori a platformei de socializare, a avertizat Diwanji.

Procese similare vor fi puse în aplicare pentru mesajele de avertizare, deja implementate, plasate pe imagini considerate sensibile, unde utilizatorii vor trebui să introducă data nașterii dacă doresc să acceseze conținutul.

Cu toate acestea, utilizatorii care au furnizat deja aceste informații către Instagram nu vor vedea niciunul dintre aceste mesaje, deoarece platforma le-a cerut utilizatorilor să furnizeze data nașterii la înregistrarea din 2019.

Diwanji a subliniat, de asemenea, că va deveni din ce în ce mai dificil pentru unii utilizatori, în special pentru minorii cu vârsta sub 13 ani – limita de vârstă necesară pentru a utiliza Instagram în conformitate cu condițiile sale de utilizare – să mintă despre vârsta lor.

În iulie anul trecut, Facebook a explicat că folosește inteligența artificială pentru a verifica vârsta utilizatorilor săi. De exemplu, a spus că ar putea determina datele nașterii pe baza mesajelor de ziua de naștere postate de prieteni pe contul cuiva sau prin referințe încrucișate la vârsta introdusă la înregistrare pe contul de Facebook cu vârsta utilizată pentru aplicațiile legate de platforma de socializare.

„În viitor, dacă cineva ne spune că depășește o anumită vârstă și tehnologia noastră ne spune altceva, îi vom arăta un meniu de opțiuni pentru a-și verifica vârsta”, a adăugat Diwanji.

„Aceste informații sunt necesare pentru noile caracteristici pe care le dezvoltăm pentru a proteja tinerii”, a adăugat ea.

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări