Teste extreme pentru angajații Google: Care sunt scenariile apocaliptice cărora trebuie să le facă față cei care lucrează pentru gigantul IT

Teste extreme pentru angajații Google: Care sunt scenariile apocaliptice cărora trebuie să le facă față cei care lucrează pentru gigantul IT
Foto: telegraph.co.uk

Un grup format din zece angajați ai companiei Google încearcă să găsească soluții pentru ca gigantul IT să poată supraviețui în cazul în care s-ar produce o eventuală catastrofă, informează Business Insider.

Echipa, denumită DiRT (Disaster Recovery Testing), este condusă de Kripa Krishnan. Printre scenariile testate de angajați Google se numără invazii ale marțienilor, un cutremur devastator sau un dezastru ecologic.

Testele făcute de DiRT sunt foarte serioase, existând situații în care echipa atacă sisteme informatice ale companiei, ducând la suspendarea activității unui întreg sistem de date.

Angajații testați sunt închiși în așa-numitele "camere de război".

"Situația e intensă acolo. Sunt 20-30 de oameni înăuntru, temperatura crește, ei devin nervoși și consumă multă cafeina, sunt gata de lucru și foarte tensionați", a explicat Kripa Krishnan.

La un moment dat, aceasta a testat reacția colegilor săi în situația în care internetul nu ar mai funcționa nicăeri în lume. Astfel, angajații gigantului IT au fost nevoiți să comunice, în mod clasic, folosind centrala telefonică.

O situație similară a existat și atunci când angajații Google au fost nevoiți să utilizeze telefonul prin satelit. Niciunul dintre angajați nu a reușit să folosească acest mijloc de comunicare.

"Nu am fi știut niciodată că așa stau lucrurile dacă nu am fi făcut acest test și am fi investit în continuare în telefoanele prin satelit, care s-au dovedit a fi ineficiente", a declarat Kripa Krishnan.

Cu o altă ocazie, angajații Google au fost nevoiți să se descurce în situația ipotetică a unei inundații care ar fi afectat buna funcționare a sistemului. Cum gerenatorul de urgență care trebuia folosit într-un astfel de caz consuma o cantitate foarte mare de combustibil, Kripa Krishnan și-a provocat colegii să găsească o soluție pentru a obține combustibilul necesar.

O soluție ar fi fost aceea a accesării procedurii prin care se eliberează fondurile de urgență.

Angajații au început însă să-i întrebe pe reprezentanții comunităților locale dacă vor să facă donații sau să-i împrumute cu dobândă.

Astfel de teste au fost făcute și în cazul departamentului de resurse urmane. Angajații acestei secții au fost puși să reacționeze în situația în care un meteorit ar lovi Pământul.

"Scopul nostru a fost să-i bombardăm pe cei de la HR cu situații de care nu s-au ocupat până acum, cum ar fi să obțină aprobarea pentru un zbor până acasă în valoare de 15.000 de dolari sau să cumpere haine pentru cei care și-au pierdut bagajele. Iar echipa de la Resurse Umane ne-a surprins plăcut: s-a organizat foarte bine și a rezolvat problemele foarte rapid si eficient", a mai arătat Krishnan.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe