WhatsApp va permite crearea mesajelor audio de status. Cine vor folosi, prima dată, aceasta funcție

WhatsApp va permite crearea mesajelor audio de status. Cine vor folosi, prima dată, aceasta funcție
Sursa foto: Pixabay

WhatsApp permite inserarea de emoji-uri și animații GIF în mesajele de status, acestea funcționând precum stories-urile de pe Instagram sau Facebook dar următorul pas va fi adăugarea de înregistrări audio, în care utilizatorii să-și poată exprima starea de spirit, ideile sau mesajele la adresa anumitor persoane din lista de contacte.

Conceptul este asemănător story-urilor de pe Facebook unde utilizatorii pot distribui așa numitele „povestiri” incluzând combinații de poze, muzică, clipuri video și mesaje text.

Notițele vocale înregistrate vor apărea mai întâi ca draft-uri pe care autorii le vor putea asculta înainte de a le posta ca actualizări ale mesajului de status.

WhatsApp nu este singura platformă care experimentează cu postările vocale

Concepută ca o alternativă la înregistrarea de mesaje video, noua funcționalitate va apărea mai întâi pentru utilizatorii din SUA, putând fi găsită în meniul Status Update al clientului WhatsApp.

La rândul său, Twitter a testat opțiunea de a posta tweet-uri vocale pe iOS; foarte bine primit, conceptul Stories este folosit la scară largă și pe Instagram.

Așa cum s-a observat pe platforma-soră Facebook, story-urile dispar automat în ziua următoare, rețelele de socializare folosind acest argument pentru a încuraja distribuirea cât mai multor postări, indiferent de calitatea acestora.

Funcționând după principiul notițelor vocale, mesajele de status în formă audio vor putea avea o durată limitată la 30 secunde, spre a nu plictisi.

Meta precizează că mesajele vocale vor fi transmise exclusiv prin conexiuni criptate end-to-end, oferind protecție împotriva ascultării către alte persoane decât cele din lista de contacte.

Urmăriți B1TV.ro și pe