Yahoo se retrage din China din cauza „dificultăţilor în creştere cu care se confruntă mediul juridic şi de afaceri”

Yahoo se retrage din China din cauza „dificultăţilor în creştere cu care se confruntă mediul juridic şi de afaceri”

Yahoo a anunţat că serviciile sale nu mai sunt accesibile în China continentală din cauza dificultăților în creştere cu care se confruntă mediul juridic şi de afaceri acolo. Luna trecută, Microsoft Corp a retras reţeaua Linkedin din China.

Yahoo părăsește China

Compania nu mai furnizează conţinut pentru utilizatorii din China continentală de la 1 noiembrie.

„Ca recunoaştere a dificultăţilor în creştere cu care se confruntă mediul juridic şi de afaceri din China, gama de servicii Yahoo nu va mai fi accesibilă din China continentală de la 1 noiembrie”, a declarat un purtător de cuvânt al Yahoo pentru Reuters.

Acesta a precizat că Yahoo îşi menţine angajamentul faţă de internetul liber şi deschis.

Luna trecută, Microsoft Corp a retras reţeaua Linkedin din China „din cauza mediului operaţional mult mai dificil şi a respectării mai stricte a cerinţelor”.

Internet cu porția în China

În ultimii ani, Yahoo şi-a redus operaţiunile în China. În 2015 şi-a închis biroul din Beijing, iar la începutul anilor 2010 au fost oprite serviciile de muzică şi e-mail.

Prin urmare, retragerea de acum de pe piaţa chineză e mai mult simbolică.

În China, internetul e strict controlat de autorități. Țara a blocat majoritatea reţelelor sociale şi a motoarelor de căutare precum Facebook şi Google, iar chinezii care vor să acceseze aceste servicii sunt nevoiți să folosească o reţea privată virtuală (VPN).

Ultima oră
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale