Compania Facebook și-a schimbat numele și logo-ul. Zuckerberg a anunțat un proiect care promite să revoluționeze spațiul virtual (VIDEO + FOTO)

Compania Facebook și-a schimbat numele și logo-ul. Zuckerberg a anunțat un proiect care promite să revoluționeze spațiul virtual (VIDEO + FOTO)
Mark Zuckerberg, Meta/Facebook

La 16 ani de la înființarea Facebook, Mark Zuckerberg a decis să schimbe numele companiei. Joi, gigantul din tehnologie a anunțat noile decizii, care fac parte dintr-un proces de rebranding și o schimbare de strategie, informează BusinessInsider.

Noul nume al companiei a fost anunțat de către Mark Zuckerberg în cadrul conferinței anuale pentru dezvoltatori, un nume care va reflecta și mai bine activitățile firmei, potrivit fondatorului Facebook. Compania se va numi Meta. Automat, vorbim și despre un nou logo, care seamănă cu semnul matematic „infinit”.

Noul nume a fost inspirat din greacă, a declarat Zuckerberg. „Meta” înseamnă „dincolo”.

„Pentru mine, simbolizează faptul că întotdeauna mai  sunt multe de consturit”, a explicat CEO-ul.

Metaverse, noul proiect al lui Mark Zuckerberg

Doar numele „companiei-mamă” va fi schimbat. Numele rețelei sociale Facebook va rămâne același. „Imperiul” Facebook a plecat de la celebra rețea socială, dar în ultimii ani, Zuckerberg a lansat noi servicii digitale care au devenit extrem de populare. De asemenea, a cumpărat mai multe rețele sociale, integrate sub aceeași umbrelă. Printre cele mai cunoscute, Instagram – 2012 și WhatsApp – 2014.

Tot joi, Zuckerberg a anunțat lansarea Metaverse, un proiect prin care se creează o lume online, care poate fi explorată pentru divertisment, dar și activități profesionale, cu ajutorul echipamentelor VR.

„De acum încolo, vom fi în primul rând Metaverse. Nu Facebook în primul rând”, a declarat Mark Zuckerberg în discursul susținut la conferința anuală a companiei.

„Facebook este unul dintre cele mai utilizate produse din lume. Dar, din ce în ce mai mult, nu cuprinde tot ceea ce facem. În momentul de față, brandul nostru este prea strâns legat de un singur produs, încât nu poate reprezenta tot ceea ce facem”, a motivat CEO-ul companiei.

Meta va figura la bursă sub denumirea de „MVRS”. Și Google și-a schimbat numele în 2015. „Compania-mamă” a fost redenumită „Alphabet”.

Urmăriți B1TV.ro și pe