Compania Facebook și-a schimbat numele și logo-ul. Zuckerberg a anunțat un proiect care promite să revoluționeze spațiul virtual (VIDEO + FOTO)

Compania Facebook și-a schimbat numele și logo-ul. Zuckerberg a anunțat un proiect care promite să revoluționeze spațiul virtual (VIDEO + FOTO)
Mark Zuckerberg, Meta/Facebook

La 16 ani de la înființarea Facebook, Mark Zuckerberg a decis să schimbe numele companiei. Joi, gigantul din tehnologie a anunțat noile decizii, care fac parte dintr-un proces de rebranding și o schimbare de strategie, informează BusinessInsider.

Noul nume al companiei a fost anunțat de către Mark Zuckerberg în cadrul conferinței anuale pentru dezvoltatori, un nume care va reflecta și mai bine activitățile firmei, potrivit fondatorului Facebook. Compania se va numi Meta. Automat, vorbim și despre un nou logo, care seamănă cu semnul matematic „infinit”.

Noul nume a fost inspirat din greacă, a declarat Zuckerberg. „Meta” înseamnă „dincolo”.

„Pentru mine, simbolizează faptul că întotdeauna mai  sunt multe de consturit”, a explicat CEO-ul.

Metaverse, noul proiect al lui Mark Zuckerberg

Doar numele „companiei-mamă” va fi schimbat. Numele rețelei sociale Facebook va rămâne același. „Imperiul” Facebook a plecat de la celebra rețea socială, dar în ultimii ani, Zuckerberg a lansat noi servicii digitale care au devenit extrem de populare. De asemenea, a cumpărat mai multe rețele sociale, integrate sub aceeași umbrelă. Printre cele mai cunoscute, Instagram – 2012 și WhatsApp – 2014.

Tot joi, Zuckerberg a anunțat lansarea Metaverse, un proiect prin care se creează o lume online, care poate fi explorată pentru divertisment, dar și activități profesionale, cu ajutorul echipamentelor VR.

„De acum încolo, vom fi în primul rând Metaverse. Nu Facebook în primul rând”, a declarat Mark Zuckerberg în discursul susținut la conferința anuală a companiei.

„Facebook este unul dintre cele mai utilizate produse din lume. Dar, din ce în ce mai mult, nu cuprinde tot ceea ce facem. În momentul de față, brandul nostru este prea strâns legat de un singur produs, încât nu poate reprezenta tot ceea ce facem”, a motivat CEO-ul companiei.

Meta va figura la bursă sub denumirea de „MVRS”. Și Google și-a schimbat numele în 2015. „Compania-mamă” a fost redenumită „Alphabet”.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană