Prognoza meteo azi, 15 februarie 2021. Vremea se mai încălzește, dar minimele rămân sub 0 grade Celsius

Prognoza meteo azi, 15 februarie 2021. Vremea se mai încălzește, dar minimele rămân sub 0 grade Celsius
Foto: Pixabay

Pentru începutul acestei săptămâni, meteorologii anunță vreme rece și ger, în spceial dimineața și în cursul nopții. Vremea a fost rece și în cursul weekendului care a trecut, iar pe durata zilei de luni, nu se vor semnala încălziri semnificative de temperatură.

Pentru prima zi din această săptămână meteorologii anunță vreme rece, cu maxime negative în cele mai multe zone ale țării. Temperaturile scăzute vor persista în cea mai mare parte a săptămânii, valori pozitive fiind înregistrate doar local, în amumite zone ale țării, precum în Crișana, Dobrogea și Muntenia.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 15 februarie 2021

Banat

Vremea va fi deosebit de rece, vor fi temperaturi maxime de -4…-2 grade și minime de aproximativ -10 grade, nopțile devenind geroase.

Crișana

Temperaturile maxime, preponderent negative, se vor situa între -6 și -2 grade, în medie regională, iar cele minime vor fi de -12…-10 grade.

Transilvania

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă chiar în cursul nopților și al dimineților și se vor înregistra maxime diurne între -8 și 0 grade și minime nocturne între -15 și -10 grade, în medie regională, cu cele mai ridicate valori abia spre finalul celor două săptămâni.

Maramureș

Mediile valorilor diurne vor fi negative, cuprinse între -8 și 0 grade, cu cele mai scăzute la finalul primei săptămâni de prognoză.

Moldova

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă chiar în cursul nopților și al dimineților, cu valori termice situate între -6 și 0 grade, la valorile maxime și -14…-8 grade, în cursul nopților.

Dobrogea

Media maximelor diurne va avea valori negative, între -4 și 0 grade, iar nopțile vor fi reci după data de 12 februarie, cu valori nocturne ce se vor situa, în medie, între -9 și -4 grade, până la finalul celei de a doua săptămâni.

Muntenia

Vremea se va răci brusc și accentuat, as media temperaturilor diurne se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar cea a celor nocturne va fi la limita gerului, de aproximativ -10 grade.

Oltenia

Maxime va fi de -2…0 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul a -10 grade.

Progrnoza meteo în București

Vremea se va menține deosebit rece, geroasă pe parcursul nopților și al dimineților mai ales în zona preorășenească.

Minimele termice vor fi de -11..-7 grade, iar la amiază se vor înregistra valori de -2…0 grade. Vântul va sufla în general moderat, în medie cu 30…35 km/h, amplificând senzaţia de rece. Cerul va fi variabil, mai mult noros începând din seara zilei de sâmbătă (13 februarie). Se va semnala ghețus.

Prognoza meteo la munte

Vremea va fi geroasă, cu o medie a valorilor diurne de -14…-12 grade și cu temperaturi medii nocturne ce se vor situa în general între -20 și -16 grade.