Actorul Ionuț Stoica, din filmul „Polițist, adjectiv”, a murit. A fost infectat cu SARS-COV-2

Actorul Ionuț Stoica, din filmul „Polițist, adjectiv, a murit. A fost infectat cu SARS-COV-2
Ionuț Stoica

Actorul Ionuț Stoica, cunoscut în special pentru rolul din „Polițist, adjectiv”, a decedat la vârsta de 66 de ani. Artistul suferea de mai multe afecțiuni, dar starea sa de sănătate s-ar fi înrăutățit foarte tare după ce s-a infectat cu SARS-COV-2.

Anunțul morții sale a fost făcut de reprezentanții Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”.

„Cu profund regret anunţăm trecerea în nefiinţă a colegului nostru, actorul Ionuţ Stoica. Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în pace!”, a anunţat Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”.

Ionuț Stoica, implicat în unul dintre cele mai de succes proiecte de film din România, după 1990

Popularitatea lui Ionuț Stoica a crescut semnificativ după rolul din „Polițist, adjectiv”, film românesc de succes, din 2009, în regia lui Corneliu Porumboiu.

Lungmetrajul din distribuția căruia mai fac parte nume precum Dragoș Bucur și Vlad Ivanov a fost desemnat cel mai bun film la Premiile Gopo, din anul 2010. De asemenea, în cadrul aceluiași festival a primit și premiul pentru cea mai bună regie, respectiv cel mai bun scenariu.

Filmul lui Cornel Porumboiu a fost distins, în anul 2009, la Festivalul de la Cannes cu Premiul FIPRESCI şi cu Premiul Juriului, pentru secţiunea „Un Certain Regard”. În plus, „Polițist, adjectiv” a câştigat Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), de la Cluj-Napoca, 2009.