Adevărul despre averea lui Alexandru Arșinel! Actorul lasă în urmă o moștenire impresionantă

Adevărul despre averea lui Alexandru Arșinel! Actorul lasă în urmă o moștenire impresionantă
Foto: Captură video

Alexandru Arșinel a decedat joi, 29 septembrie, după mai multe luni în care starea sa de sănătate se agravase. Pe lângă rolurile memorabile, actorul a lăsat o avere impresionantă.

Ultima declarație de avere depusă de Alexandru Arșinel, din perioada în care era director adjunct al Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, din București, datează din vara anului 2020, notează Click.

Ultima declarație de avere a lui Alexandru Arșinel

Din ultimul document oficial reiese faptul că Alexandru Arşinel a încasat 33.720 lei (pensie de revoluţionar), 73.512 lei (pensie), 74.772 lei (indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii) şi 10.800 de lei (o indemnizaţie handicap gr. 2 pentru că o îngrijeşte pe soţia bolnavă). Totalul anual a fost de 107.232 lei, ceea ce înseamnă 8.936 lei pe lună.

La acel moment, în posesia actorului erau și 4 terenuri: o cotă parte din 2 terenuri la Dolhasca şi 2 terenuri integrale la Sinaia şi Samurcaş – Crevedia. În materie de locuințe, în 2020, figurau 3 case de vacanţă şi un apartament la Bucureşti, cât şi un autoturism marca Toyota.

În vara anului 2020, Alexandru Arșinel era titularul a 12 depozite bancare, dintre care nouă în lei, două în euro şi altul în dolari, sumele totale fiind: 970.900 lei, 33.300 euro și 1558 dolari.

Maestrul a colecționat timbre timp de mai mulți ani

În perioada 1965 – 2018, actorul a adunat o colecție impresionantă de timbre, valoarea căreia este estimate la aproximativ 5.000 de euro și și-a împrumutat fiul, pe Bogdan, cu 100.000 de euro.

Maestrul a reacționat la decizia de a nu i se mai prelungi contractul de director adjunct al teatrului Tănase nu a mai fost prelungit de Primăria Capitalei.

„Precizări la o nouă dezinformare. Alexandru Arşinel a fost şi este actor colaborator la Teatrul ‘Constantin Tănase’. Adică, are un contract de colaborare cu teatrul, iar contractul este în curs. Până de curând era şi directorul artistic (adică directorul adjunct) al teatrului. În urma informaţiilor primite din teatru asupra activităţii sale ca director artistic nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor”, a scris edilul general, pe Facebook, fiind ținta acuzațiilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:49 - SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)
23:28 - Incendiu sâmbătă într-un complex comercial din Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență
23:13 - Doi pietoni au fost loviți mortal de o mașină, în Argeș. Șoferul, un bărbat de 83 de ani, acroșase înainte și un biciclist, dar a părăsit locul accidentului
22:58 - Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi
22:35 - Gheorghe Ialomițianu: Există presiuni și la nivel guvernamental, și la nivelul ministerelor pentru a se merge pe importuri. Se dau comisioane și la importul de cărbune (VIDEO)
22:12 - Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
21:47 - FIFA, procedură împotriva Serbiei după meciul cu Brazilia de la Cupa Mondială. Fotbaliștii sârbi au afișat un steag cu Kosovo făcând parte din țara lor
21:21 - Președinta Katalin Novak, cel mai înalt oficial al Ungariei care vizitează Ucraina după începutul războiului. Ea spune că Budapesta are „150.000 de motive” să sprijine Kievul
20:53 - Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
20:38 - Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)