Alec Baldwin, acuzat că a jucat „ruleta rusească” pe platoul de filmare, iar crima ar fi fost premeditată

Alec Baldwin, acuzat că a jucat „ruleta rusească pe platoul de filmare, iar crima ar fi fost premeditată
Alec Baldwin

Alec Baldwin s-a declarat răvășit după ce a ucis accidental directoarea de imagine Halyna Hutchins. Unii sunt de partea actorului, alții lansează noi acuzații grave. Mamie Mitchell, supervizor de scenariu pe platoul de filmare al filmului „Rust”, a declarat că Baldwin a jucat „ruleta rusească” pe platou.

Supervizorul de scenariu a făcut dezvăluirea în plângerea depusă miercuri, împotriva actorului, la un tribunal din Los Angeles, informează AFP. Mai mult, potrivit scenariului, Baldwin nu trebuia să tragă. Astfel, decesul Halynei Hutchins este inexplicabil.

„Nu era nimic în scenariu despre arma cu care ar fi trebuit să tragă Baldwin sau orice altă persoană”, se arată în plângerea citată de BBC.

„Domnul Baldwin a ales să joace ruleta rusească atunci când a acţionat o armă fără să o verifice şi fără ca armurierul să fi făcut acest lucru în prezenţa lui″⁣, a argumentat avocata lui Mitchell. „⁣Comportamentul său şi al producătorilor ‘Rust’⁣ a fost periculos″⁣, a precizat Allred.

Acuzații grave: crima lui Alec Baldwin ar fi fost premeditată

Mamie Mitchell este al doilea membru al echipei de filmare care a depus plângere împotriva lui Alec Baldwin și a celorlalți producători. Ea a solicitat asistență din parte unui psiholog după producerea tragediei. În opinia sa, crima a fost cu premeditare.

„Evenimentele care au condus la declanşarea de către domnul Baldwin a unei arme încărcate nu sunt o simplă neglijenţă″⁣, a declarat avocata Gloria Allred, reprezentanta lui Mamie Mitchell, într-o conferinţă de presă organizată la Los Angeles.

Potrivit regulamentului de siguranță în industria cinematografică din SUA, armurierul trebuie să se ocupe de instructajul actorilor. Astfel, el trebuie să arate explicit cum trebuie utilizată arma, să o securizeze și să-i aducă la cunoștință actorului acest lucru.

„Domnul Baldwin ştia că aceasta era regula şi că era încălcată. Şi nu a verificat el însuşi arma″⁣, a adăugat avocata.