Azi trebuia sa fie ziua de naștere a lui Ioan Gyuri Pascu. Lucruri mai puțin știute despre regretatul actor român

Azi trebuia sa fie ziua de naștere a lui Ioan Gyuri Pascu. Lucruri mai puțin știute despre regretatul actor român
Sursa Foto: www.impact.ro

Astăzi trebuia săfie ziua lui Ioan Gyuri Pascu. Actorul român ar fiîmplinit59de ani. El s-a născut pe 31 august 1961 în Agnita (azi în județul Sibiu), într-o familie româno-maghiară. Adevenit cunoscut datorită rolurilor pe care le-a avut în grupul de umor Divertis.

Ioan Gyuri Pascu afost un muzician și un actor român, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. Regretatul artist s-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues și reggae.

Actorul româns-a stins din viață,în anul 2016,la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct, potrivitcoordonatorului SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa. Cu ceva timp înainte de moarte, se retrăsese din viața artistică din cauza problemelor de sănătate. Reamintim faptul că el trecuse pe lângă moarte în 2010 atunci când a suferit un atac cerebral.

Lucruri mai puțin știute despre regretatul actor român

Pe vremea când era doar un copil, Gyuri Pascu a cochetat cu muzica, iar la vârsta de nouă ani aînceput să studieze pianul. Tot atunci, a început să cânte în corul școlii, amuzându-și colegii cu vocea sa de soprană, cu care imita artiști precum Dida Drăgan și Aura Urziceanu. În clasa a cincea, el s-a îndrăgostit de handbal, dar și de chitară, instrument pe care tatăl său i l-a făcut cadou. În anul 1977, Ioan Gyuri Pascu asista la concertele Cenaculului Flacăra, iar în același an și-a făcut debutul în actorie.

În anul 1986, Ioan Gyuri Pascu avea să-i cunoască, la Cluj, pe cei care i-au devenit colegi în grupul de umor Divertis. La acel moment, grupuldădea reprezentații de satiră politică subtilă la adresa regimului Ceaușescu. Un an mai târziu, actorul a dat prima reprezentație în cadrul Divertis.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în filme de lung metraj precum „O vară de neuitat” – în regia lui Lucian Pintilie şi în „Occident”– regizor Cristian Mungiu. A mai jucat în mai multe piese de teatru, precum „Take, Ianke şi Cadîr”, asigurând şi coloana sonoră pentru unele din ele.

Soția lui Ioan Gyuri Pascu nu este de acord cu comemorarea fostului membru al trupei Divertis: ”El avea o vorbă: să te bucuri de ziua ta de naștere”

Soția regretatului actor, Daniela Maria Marin, a mărturisit că nu își dorește o comemorare a tragicului eveniment. Femeia pare încăafectată de dispariția nefirească a fostului actor. Acesta a fost membru al trupei Divertis, și mai apoia făcut parte din grupul Divertis.

Ioan Gyuri Pascu s-a stins în urmă cu 4ani, suferind și de diabet. În luna mai din 2010, comediantul mai suferiseun alt infarct, astfel că se știa cu probleme de ordin cardiac.

„El avea o vorbă: să te bucuri de ziua ta de naștere, să te bucuri că te-ai născut acum cât trăiești că după ce mori nu mai ai cum. Drept pentru care tot ceea ce am făcut pentru Gyuri a fost pentru ziua lui naștere.

Avem un cult al comemorărilor, dar pentru mine el nu are cum să moară de fapt, el trăiește prin ce a lăsat în urmă. Cred că de ziua lui este extraordinar de frumos să ne amintim de ce a făcut: a cântat, a jucat, a scris cărți, comentarii de sport, o grămadă de lucruri”, a declarat soția lui Ioan Gyuri Pascu, conform Impact.ro.

Ultima oră