Cazul lui Buhnici, analizat de un psiholog. Cu ce probleme se confruntă ex-prezentatorul: „Nu este de condamnat, ci doar de compătimit”

Cazul lui Buhnici, analizat de un psiholog. Cu ce probleme se confruntă ex-prezentatorul: Nu este de condamnat, ci doar de compătimit
George Buhnici în platoul iUmor / Foto: Facebook / iUmor

Încă nu a trecut mult timp de când George Buhnici a comis o gafă de proporții. Numele prezentatorului fiind asociat cu mai multe declarații sexiste și misogine despre corpurile femeilor. Numeroase vedete și persoane publice au reacționat la cuvintele acestuia și l-au pus la punct. Vedeta și-a pierdut colaborări importante și s-a confruntat cu o criză de imagine fără precedent.

Traumele lui George Buhnici

Afirmațiile bărbatului au fost analizate, recent, de un psiholog. Specialistul susține că „Buhnici este un simplu om, ca și noi, cu frustrările și traumele lui”, iar „prin insulta adusă la adresa femeilor, reiese imaturitatea emoțională”.

“În România, încă se pune accent pe superficialitate din păcate, pentru că există mult stres, nesiguranța și prea puțin timp pe care oamenii și-l permit pentru a conștientiza că sunt unici, că nu au nevoie să se compare cu cineva pentru a se simți frumoși.

Stresul ii ține la distanță de propriul sine, de propriile simțiri și trăiri, iar foarte mulți din cei ce joacă rolul de “specialiști în educație” sau “influenceri” au grija să promoveze fie propriile credințe, fie cele pe care cineva le plătește pentru a fi promovate. (…)

Concluzia este că Buhnici este un simplu om, ca și noi, cu frustrările și traumele lui. Prin insulta adusă la adresa femeilor, reiese imaturitatea emoțională, teama de a-și accepta vârsta și refuzul de a vedea că în viața lui nu va sta mereu o minoră.

Cu toate aceste afirmații, Buhnici nu este de condamnat, ci doar de compătimit, pentru că oricât s-ar strădui să prezinte o imagine exterioară, în interior duce cu siguranța lupte cu propriile frici.

Mult consum de energie care mai devreme sau mai târziu îl va obliga să vadă ceea ce nu-i place și nu acceptă”, a explicat Silvia Dăeanu pentru Replica.

Buhnici și-a cerut scuze

Buhnici și-a cerut scuze prin intermediul unui mesaj video, însă, declarațiile acestuia au stârnit reacții și mai aprinse.

În timp ce își cerea scuze, în videoclipul postat pe rețelele de socializare, George Buhnici și-a asumat că a vorbit „ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier”.

„O s-o spun pe șleau: Da, am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără pic de minte în cap și fără nicio experiență de viață, ca și cum aș fi fost fumat sau cel puțin amețit de băutură”, și-a început mesajul George Buhnici.

„Vreau să-mi cer scuze public tuturor celor pe care i-am jignit, celor pe care, fără să-mi dau seama, într-o pauză de rațiune , i-am și mai ales le-am agresat prin limbaj, prin grobianism și prin lipsa de politețe. Așa cum ați aflat probabil, am plătit și încă plătesc scump pentru acest episod, care a făcut atât de multe valuri pe internet și în media”, a mai spus Buhnici.

Urmăriți B1TV.ro și pe