Ion Caramitru a fost înmormântat la Cimitirul Belu, pe Aleea Actorilor

Ion Caramitru a fost înmormântat la Cimitirul Belu, pe Aleea Actorilor
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 10.09. 2021 // Actorul Ion Caramitru a fost înmormântat la Cimitirul Belu din București, pe Aleea Artiștilor.

Trupul marelui actor a fost depus inițial la Biserica Visarion, iar cortegiul funerar a trecut pe la Teatrul Național, înainte de a ajunge la cimitir. La Teatrul Național un grup numeros de persoane de a așteptat cortegiul funerar, pentru a-și lua rămas bun de la Ion Caramitru.

În ultimii 16 ani, Teatrul Național din București a fost condus de Ion Caramitru.

Ceremonia de înhumare a marelui actor s-a încheiat vineri, în jurul orei 13:30. Aproximativ 100 de persoane au fost prezente la înmormântare și au aplaudat momentul în care sicriul cu trupul neînsuflețit a fost pus în groapă. Garda de Onoare a interpretat marșul funerar și s-au auzit salve de pușcă.

Știrea inițială: Actorul Ion Caramitru, care a murit duminică, la vârsta de 79 de ani, va fi înmormântat vineri, pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu din Capitală.

Ceremonia de înmormântare de vineri este programată să înceapă la ora 12:00. În foaierul Sălii Mari a TNB a fost amenajat un spațiu în care se pot depune coroane, flori și se poate păstra un moment de reculegere.

Familia a dorit ca sicriul cu trupul neînsufleţit al artistului să nu fie depus în incinta Teatrului Național București.

Cortegiul cu trupul neînsufleţit se va opri, în jurul orei 12,00, în faţa Teatrului Naţional „I. L. Caragiale”, căruia marele actor i-a dedicat ultimii săi 16 ani de viaţă, pentru un ultim rămas bun, potrivit Agerpres.

Actorul Ion Caramitru, director al Teatrului Naţional Bucureşti şi preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER), a murit duminică, la vârsta de 79 de ani.

El era internat la Spitalul „Elias” din Capitală. Acesta a fost internat în urmă cu mai bine de o lună după ce a acuzat o stare febrilă. El trebuia să participe la Festivalul Serile Filmului Românesc de la Iași, însă nu a putut să meargă din cauza stării de sănătate.

Ion Caramitru s-a născut în Bucureşti, la 9 martie 1942. A debutat în 1964 pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în „Eminescu”, de Mircea Ştefănescu, regia Sică Alexandrescu. A fost ministru al Culturii în perioada 1996-2000.

Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)