VIDEO. Concertul lui Michael Jackson în România, 6,5 milioane de vizualizări pe YouTube

VIDEO. Concertul lui Michael Jackson în România, 6,5 milioane de vizualizări pe YouTube
Sursa Foto: Facebook

Michael Jacksona fostprimul megastar care a concertat înRomânia post-comunistă. Concertul lui Michael Jackson în România a strâns peste6,5 milioane de vizualizări pe YouTube.

„Live in Bucharest (The DangerousTour)”

Supranumit ”Regele muzicii Pop”, artistul a atras la primul său concert din România peste70.000de fani, care s-au înghesuit pe Stadionul 23 August din Capitală. Data de 1 octombrie 1992 rămâne o zi istorică pentru România. La acel moment, ajungea în România primul star pop mondial.Cântărețul a făcut un show de proporții impresionante pentru țara noastră.Fanele din primele rânduri leșinau una după alta la vederea primului megastar din viața lor. Artistul care dansa MoonWalk și care zbura pe scenă folosind niște dispozitive nemaivăzute până atunci,Michael Jackson, cânta pentru prima dată în România.

Având în vedere că acest concert a avut loc între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale, foștii președinți ai României, Ion Iliescuşi Emil Constantinescu, au încercatsă profite cât mai mult de ocazie pentru a-şi consolida imaginea și au căutat să fie văzuți în preajma megastarului. Astfel, despre concertul lui Michael Jackson s-a dicutat în aproape toate contextele posibile, notează Europa Fm.

Gazdele s-au pregătit temeinic pentru concertul lui Michael Jackson. Pe stadionul de la București au fost amplasate efecteimpresionante, scena a fost complexă, iar decorurile și costumele au fost schimbate frecvent în timpul show-ului de proporții. Toate acestea i-au impresionat pe fanii români.

Concertul lui Michael Jackson în România

În ziua în care a sosit Michael Jackson la București, a fost haos în Capitală. Coloanele de mașini sprintecau mulțimile de fani, jurnaliști și oficiali. Care mai de care se îngrămădea să-l vadă cât de aproape pe starul american. Acesta a venit cu avionul personal, iar din momentul în care a pășit pe teritoriul românesc, ela fost păzit de sute de polițiști.

Înainte de a concerta, cântărețul a participat la o conferință de presă și spre surprinderea jurnaliștilor, care fuseseră informați că totul va dura doar un minut, Michael Jackson a vorbit mult mai mult.

Imagini cu Michael Jackson la București

Megastarul american a declarat, înainte de a sosi în România, că pentruconcertulde la București ar fi venit și în genunchi.The Dangerous World Tour a fost al doilea turneu mondial de concert al cântărețului american Michael Jackson pentru promovarea celui de-al optulea album de studio Dangerous.

Scenariuls-a repetatpe Stadionul Național plin până la refuz, atunci cândMichael Jacksona revenit în România în 1996, în turneulHistory.

Controversata biografie a Regelui Pop

Michael Jacksona murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma uneiintoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu pe post de somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

În ciuda scandalurilor sexuale în care i-a fost implicat numele, popularitatea luiMichael Jacksona rămas aceeaşi şi după un deceniu de la dispariţia sa, experţii fiind de părere că moştenirea sa muzicală va dăinui.

Anul trecut,a fost lansat un documentar care a stârnit noi controverse, „Leaving Neverland”, de Dan Reed, în care au fost lansate noi acuzaţii de abuz sexual la adresa luiMichael Jackson. Starului pop i-au fost aduse, de-a lungul timpului, numeroase acuzaţii de pedofilie.

În 1993, Jackson a fost acuzat că a abuzat sexual un băiat în vârstă de 13 ani, Jordan Chandler. Artistul a negat acuzaţiile şi totul s-a încheiat printr-o înţelegere civilă care s-a ridicat la 23 de milioane de dolari. În 2005, un juriu a stabilit că Jackson nu se face vinovat de molestarea sexuală a lui Gavin Arvizo, care, la momentul presupuselor fapte, avea tot 13 ani.

După decesul lui Jackson, în 2009, au mai fost intentate două procese, de Wade Robson şi James Safechuck, care au susţinut că artistul i-a molestat sexual la începutul anilor 1990, pe când erau copii. Ambele cazuri au fost respinse în instanţă pentru că faptele au fost prescrise, relatează ziarulMetropolis.

Mai multe posturi de radio din toată lumea, din Australia, Noua Zeelandă şi până în Canada, au anunţat că nu vor mai difuza muzica luiMichael Jackson, după lansarea unui documentarregizat de Dan Reed, care a stârnit un nou val de publicitate negativă.

Urmăriți B1TV.ro și pe