Mircea Badea, replică acidă la adresa Danei Budeanu: „Poate nu toți ăștia care mănâncă fără gluten sunt fătălăi, poate unii sunt bolnavi”

Mircea Badea, replică acidă la adresa Danei Budeanu: „Poate nu toți ăștia care mănâncă fără gluten sunt fătălăi, poate unii sunt bolnavi”

Dana Budeanu este deja foarte cunoscută pentru replicile ei acide. Este foarte activă în mediul online și nu ezită să își spună părerea despre subiectele care o interesează.

O postare recentă a generat însă o adevărată dispută în mediul online.

Mircea Badea, replică acidă la adresa Danei Budeanu

Postarea Danei Budeanu face referire și aduce critici, mai în glumă mai în serios, persoanelor care consumă alimente fără gluten. „Neața la toți mafioții de la coadă la pâine care întreabă dacă e cu maia și goji moji gluten. Luați franzelă, fătălăiloooor!”, a scris Dana Budeanu pe Facebook.

Mircea Badea s-a simțit „atacat” de postarea Danei Budeanu și a ținut să îi dea o replică public. Acesta declară că suferă de intoleranță la gluten și că boala este cât se poate de serioasă. „Eu am cea mai mare intoleranță la gluten. Am boala Duhring. Eu și alți câțiva de la planetă. Forma de boală pe care o avem noi este o boală de nișă, nu este foarte răspândită. Celiachia, intoleranţă alimentară permanentă la gluten, este răspândită, dar eu mă refer la halul în care suntem noi cei cu boala Duhring.

Am văzut mulți care ziceau „hahaha, terminați cu prostiile astea cu glutenul”, iar apoi se tăvăleau în chinuri pe diferite spețe. Dana Budeanu să fie sănătoasă și să beneficieze de gluten, nu asta este problema, dar poate nu toți ăștia care mănâncă fără gluten sunt fătălăi, poate unii sunt bolnavi”, a spus Mircea Badea, potrivit evz.ro.

Intoleranța la gluten

Glutenul reprezintă o proteină din cereale precum grâul, orzul și secara. O persoană cu intoleranță sau sensibilitate la gluten poate avea dureri abdominale și stări de balonare dupa ce a consumat alimente care conțin gluten.

Această intoleranță poate provoca simptome similare bolii celiace, dar este o problemă diferită, cu efecte pe termen lung. Persoanele cu boală celiacă trebuie să evite glutenul, deoarece acesta poate provoca leziuni intestinale și poate împiedica organismul să absoarbă nutrienți esențiali pentru organism.

Urmăriți B1TV.ro și pe