Prinţul Harry a dezvăluit că a ucis 25 de talibani în timpul misiunii sale în Afganistan

Prinţul Harry a dezvăluit că a ucis 25 de talibani în timpul misiunii sale în Afganistan
Foto: Hepta - Alpha Press / Alpha Press

Prinţul Harry a dezvăluit în cartea sa de memorii că a ucis 25 de „talibani” ca pilot de elicopter pe frontul din Afganistan. El a povestit că a tratat țintele „ca niște piese de șah”, așa cum a fost învățat la antrenamente, pentru că e imposibil să ucizi o ţintă „dacă o consideri o persoană”.

Prinţul Harry a fost 10 ani în armata britanică

Harry a servit 10 ani în armata britanică şi a participat la două misiuni în Afganistan: prima oară vreme de 10 săptămâni, în perioada 2007 – 2008, și a doua oară din septembrie 2012 până în ianuarie 2013, ca pilot de elicopter.

El a demisionat în 2015 pentru că nu mai putea participa la misiuni pe teren.

Prinţul Harry a povestit în „Spare” („Rezerva”), volumul său de memorii, cum a învățat la antrenamentele militare să-și ucidă inamicii. Cartea urmează să fie publicată săptămâna viitoare, dar copii au ajuns deja la jurnaliștii străini.

Prinţul Harry spune că a omorât 25 de talibani

„Trăgeam când trebuia, luam o viaţă pentru a salva o alta”, a scris Harry în memoriile sale, potrivit The Telegraph.

El a povestit că în timpul celei de-a doua misiuni în Afganistan a putut să-și numere victimele pentru că avea camere video la bordul elicopterului său Apache.

„Mi se părea esenţial să nu-mi fie teamă de acest număr. În cazul meu e 25. Nu e un număr care mă umple de satisfacţie, dar nici nu mă face să mă simt stânjenit.

Mi-am fixat ca obiectiv să nu merg niciodată la culcare cu îndoieli despre faptul că făcusem ce trebuia făcut, că am tras asupra unor talibani şi doar asupra unor talibani, fără civili în proximitate”, a scris prințul Harry în „Spare”.

El a mai scris în cartea sa că a consumat cocaină și că fratele său l-a lovit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo