Un șarpe lung de 1 metru a băgat spaima în bucureștenii din Sectorul 3

Un șarpe lung de 1 metru a băgat spaima în bucureștenii din Sectorul 3
Sursă foto: captură TV

În cadrul unei postări de pe un grup de Facebook, un locatar s-a plâns de apariția unui șarpe de mari dimensiuni. Exemplarul surprins în fotografiile ce au ajuns în spațiul virtual are aproximativ 1 metru.

În România nu există șerpi veninoși cu excepția zonelor montane

Majoritatea speciilor din țara noastră nu au venin, cu excepția viperelor din zona montană. Aceștia, în special șarpele de șobolan, sunt excelenți vânători de rozătoare și alte vietăți mici.

„E posibil așa ceva? Este plin de șerpi în grădina blocului L16 (scara 5) de pe strada Jean Steriadi”, a scris un locuitor din sectorului 3, pe un grup de Facebook. Din fericire cei mai mulți care au văzut postarea i-au explicat acestuia că șarpele nu reprezintă absolu niciun fel de pericol la adresa lui. „Nu e veninos, cu ce vă deranjează? Vă scapă de şobolanii care poartă boli”, a comentat un cetăţean.

Și în Târgu Jiu și Motru, autoritățile au fost alertate de către cetățeni, după ce mai multe persoane au semnalat prezența unor reptile de dimensiuni mari în mai multe zone publice, unele dintre ele ajungând să se ascundă chiar și în autoturismele cetățenilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe