Unde s-ar afla acum Prințul Paul. Nepotul ilegitim al lui Carol al II-lea ar fi fugit și din Portugalia

Unde s-ar afla acum Prințul Paul. Nepotul ilegitim al lui Carol al II-lea ar fi fugit și din Portugalia
foto: Hepta.ro / Inquam Photos / Ganea Octav

„Prințul” Paul „Al României” (72 de ani) este de negăsit, după ce a fost condamnat la închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”, la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Inițial,a fugit în Portugalia, dar s-ar fi „relocat” rapid.

Fugarul Paul, condamnat pentru cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, ar fi plecat din Portugalia. Potrivit surselor Antena 3, Paul ar fi fugit în Italia. Acesta a plecat din România cu două săptămâni înainte ca instanța să pronunțe decizia instanței. Soția sa, Lia, nu a oferit informații despre Paul.

Paul „Al României” a fost dat în urmărire internațională după ce polițiștii trimiși să-l salte pe condamnat de acasă, nu l-au găsit la domiciliu.

Nepotul lui Carol al II-lea a și-a revendicat ilegal averea bunicului său, cu ajutorul avocatului Robert Roșu. Printre bunurile revendicate s-au numărat, printre altele, Ferma Băneasa, parte a domeniilor coroanei, care aparțineau statului român și doar date în folosință Casei Regale.

Cine este, de fapt, Prințul Paul

Paul nu este recunoscut de Casa Regală a României. Tatăl său a fost Mircea Grigore Carol Lambrino, rezultat din căsătoria lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino. La acea vreme, mariajul dintre cei doi a fost rupt la insistențele Casei Regale, condusă de către Regele Ferdinand și Regina Maria. Era o căsătorie ilegală, care încălca regulamentul Casei Regale, fiind o căsătorie morganatică. Astfel, nici copilul Mircea Grigore nu a fost recunoscut.

Celălalt fiu al lui Carol al II-lea, mult mai cunoscut, este Mihai I, rezultat în urma căsătoriei cu Regina-mamă Elena.

Lui Carol Mircea Grigore, calitatea de fiul legitim al lui Carol II-lea i-a fost recunoscută abia în 2012, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Tags:
Ultima oră
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)
22:02 - Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt
22:01 - Cristian Bușoi, despre stimularea vaccinării împotriva COVID-19: „Trebuie pornită o campanie pozitivă și trebuie făcute eforturi în plus”
21:47 - MAE, după incidentul violent din strâmtoarea Hormuz: Autoritățile omaneze au confirmat decesul navigatorului român. Vom urmări activ investigația în curs
21:26 - Studiu: Persoanele vaccinate care se infectează cu noua tulpină Delta sunt extrem de contagioase