Florin Cîțu: Membrii comunității românești din SUA pot contribui la consolidarea Parteneriatului Strategic

Florin Cîțu: Membrii comunității românești din SUA pot contribui la consolidarea Parteneriatului Strategic
Sursa Foto: Facebook/ Florin Cîțu

Florin Cîţu s-a întâlnit, la Washington, cu reprezentanții comunității de români din SUA, pe care îi consideră „foarte importanți” în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări.

„În fiecare țară în care am locuit: SUA, Noua Zeelandă, Luxemburg, primul lucru pe care l-am făcut a fost să caut comunitatea de români.

M-am bucurat să mă întâlnesc ieri cu membrii comunității românești din DC, Maryland și Virginia. Sunt oameni care, deși sunt la distanță de câteva mii de km de țară, au rămas conectați și contribuie la dezvoltarea și modernizarea României. Este important să dezvoltăm o relație puternică cu diaspora pentru transferul de know-how, prin experiența și prin bunele practici dobândite în afară.

Le-am transmis că sunt foarte importanți în cadrul Parteneriatului Strategic și că toți românii din SUA pot contribui la consolidarea și promovarea acestuia”, este mesajul postat de Florin Cîțu pe pagina de Facebook.

Președintele PNL se află într-o în SUA, în perioada 24-30 martie, unde participă la întâlniri cu reprezentanții Legislativului SUA, ai mediului de afaceri, precum şi cu comunitatea românească din zonă.

Prima vizită în SUA a unui președinte de Senat în ultimii 10 ani

În timpul vizitei, vor fi dezbătute teme legate de relaţia bilaterală româno-americană, cooperarea în plan politic, economic şi de securitate, precum şi despre proiecte internaţionale.

Liderii Senatului și oficialii americani vor discuta și despre dialogul între Parlamentul României şi Congresul SUA, cu accent pe aderarea ţării noastre la programul Visa Waiver, a transmis Senatul, într-un comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)