Acuzații grave lansate de Florin Cîțu: „România se îndreaptă spre incapacitate de plată” / „Mărirea deficitului la rectificare, o acțiune de subminare a stabilității economiei” (VIDEO)

Acuzații grave lansate de Florin Cîțu: România se îndreaptă spre incapacitate de plată / Mărirea deficitului la rectificare, o acțiune de subminare a stabilității economiei (VIDEO)
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Fostul premier Florin Cîțu a lansat acuzații dure la adresa ministrului Finanțelor, în timpul emisiunii Sub semnul întrebării, moderată de Robert Turcescu. Potrivit lui Florin Cîțu, România se îndreaptă către incapacitate de plată, având în vedere dobânzile uriașe la care se împrumută actuala guvernare.

„La astfel de dobânzi e foarte complicat să poți să faci plățile în continuare și să menții ritmul plăților. Astăzi Ministerul Finanțelor s-a dus să ia 200 de milioane de lei din piață și dintr-odată a luat 500 de milioane, deci a arătat că este disperat și a plătit până la 9,7% dobândă, pe care România nu a mai plătit-o din 2010. Pentru a acoperi un deficit mai mare decât cel de anul trecut. Noi avem în programul de guvernare un deficit în scădere, e mai mare decât anul trecut. Acoperim deficitul cu pomeni electorale până astăzi, că au și crescut taxele”.

Potrivit lui Florin Cîțu, modul în care se împrumută actualul Guvern seamănă cu o schemă de tip caritas. Florin Cîțu l-a acuzat pe Adrian Câciu că subminează stabilitatea economică:

„O cheltuială foarte mare, 3% din PIB anul acesta pe dobânzi, doar dobânzi, de aceea spun că este os chemă caritas care nu poate duce decât la faliment.

Dăm mai mulți bani decât la Ministerul Apărării. Altceva este jenant, la rectificarea bugetară a fost mărit deficitul deși se știa de aceste dobânzi și s-au mai adăugat 3 miliarde de lei pe care nu îi aveam și trebuie să îi luăm din piață. Aceasta este o acțiune de subminare a stabilității economiei naționale. Cineva trebuie să se uite de ce ministerul Finanțelor la rectificarea bugetară a propus un buget cu deficit mai mare, cu 3 miliarde, în condițiile în care se împrumuta deja la o dobândă de 9% pe care trebuia să îi ia din piață”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`