Adrian Câciu: Nicușor Dan trebuie să facă solicitare de finanțare la Ministerul Dezvoltării. Îi asigur pe toți cetățenii că bani sunt / Niciun alt primar de oraș mare nu a avut nevoie de victimizare publică (VIDEO)

Adrian Câciu: Nicușor Dan trebuie să facă solicitare de finanțare la Ministerul Dezvoltării. Îi asigur pe toți cetățenii că bani sunt / Niciun alt primar de oraș mare nu a avut nevoie de victimizare publică (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, spune că Primăria Capitalei este o primărie printre toate celelalte care trebuie să primească bani pentru echilibrare astfel încât să aibă fonduri pentru subvenția la gigacalorie.

Nicușor Dan, a spus ministrul luni dimineață la Știrile B1 TV prezentate de Luiza Cergan, „trebuie să vorbească la Ministerul Dezvoltării și să își facă solicitarea de finanțare, dacă mai este ceva de finanțat până la 31 decembrie, și, evident, Ministerul Dezvoltării va găsi finanțare la ceea ce înseamnă Ministerul Finanțelor”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Adrian Câciu, pe B1 TV, despre Nicușor Dan și situația subvenției la gigacalorie

Întrebat dacă l-a sunat Nicușor Dan după postarea de duminică, Adrian Câciu a spus: „Nu m-a sunat. Acum, legat de situația aceasta pe care a creat-o domnul Nicușor Dan într-un fel, vedeți dumneavoastră, situația de la București pe partea de termie, pe partea de asigurare a subvenției la gigacalorie, ține de Ministerul Dezvoltării în relație cu primăriile din România. Eu, fiind bucureștean și respectând bucureștenii, evident, pot fi un pic subiectiv, dar Primăria Capitalei este o primărie printre toate celelalte primării care trebuie să primească bani pentru echilibrare astfel încât să aibă bani pentru subvenția la gigacalorii. Dânsul trebuie să vorbească la Ministerul Dezvoltării și să își facă solicitarea de finanțare, dacă mai este ceva de finanțat până la 31 decembrie, și, evident, Ministerul Dezvoltării va găsi finanțare la ceea ce înseamnă Ministerul Finanțelor”.

„A trata lucrurile într-un mod direcționat între două persoane sau două entități, două instituții, mi se pare că ieșim puțin din cadrul instituțional, nici dumneavoastră, presa, nu mai înțelegeți cum ar fi fost corect. Corect este ca domnul primar general să își facă solicitările, conform legii, la Ministerul Dezvoltării, eu pot doar să îi asigur pe toți cetățenii că bani sunt”, a adăugat ministrul, care a vorbit pe B1 TV și despre trecerea la o economie de producție.

Adrian Câciu s-a arătat deschis pentru discuții „cu oricare dintre conducătorii instituțiilor din România”.

„Trebuie să precizez și alt aspect. Eu sunt deschis la orice fel de discuție cu oricare dintre primarii din România, cu oricare dintre conducătorii instituțiilor din România, dar trebuie să înțelegem că Ministerul Finanțelor este al Guvernului României și asigură finanțare pentru România și pentru români, adică orice soluție se va găsi la Ministerul Finanțelor va fi una echilibrată. Pentru că trebuie să vă spun un lucru, domnul Boc (primarul din Cluj-Napoca, n.r.), de exemplu, așa, ca picanterie, nu m-a sunat, sau alt primar de municipiu reședință de județ dintre cele care sunt cele mai puternice. Nu au avut nevoie de această chestiune de marketing, publică, de victimizare”, a subliniat ministrul Finanțelor.

El spune că vrea să ajute „pe toată lumea, dar din perspectiva echilibrului”.

„Toate primăriile trebuie să primească bani dacă au nevoie, nu doar o primărie trebuie să primească bani dacă are nevoie. Pe de altă parte, trebuie să știți și un lucru de administrație, de parte juridică și constituțională. Un act normativ de echilibrare nu se poate acorda individual, deci Ministerul Finanțelor, Guvernul României, nu va putea emite un act individual direcționat doar pe un anumit UAT. Va trebui un act general care să privească o problemă, dar care să asigure finanțarea pentru toți cei în suferință – altfel, se nasc discriminări”, a mai afirmat Adrian Câciu.