Adrian Năstase a demisionat din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților

Adrian Năstase a demisionat din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților
Foto: inpolitics.ro

Adrian Năstase și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților, anunță Mediafax.

Marți, liderul grupului deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a precizat că Adrian Năstase nu mai doreşte să candideze la nicio funcţie în Biroul Pemanent al Camerei.

„Domnul Adrian Năstase m-a anunţat că nu mai doreşte să candideze la nicio funcţie în Birroul Permanent, la funcţia de vicepreşedinte al Camerei, spunând că face acest gest din respect pentru colegii din grupul parlamentar, având în vedere situaţia sa. Sunt destul de mâhnit că un parlamentar de calitatea şi experienţa domnului Adrian Năstase se retrage din conducerea Camerei şi va avea de suferit şi calitatea activităţii parlamentare. Sper că dânsul va fi foarte activ în grupul parlamentar şi ne va folosi experienţa sa”, a spus Duşa.

Miercuri, partidul urmează să aleagă o altă persoană pentru a lua locul lui Năstase în Cameră, a mai precizat liderul deputaților PSD.

Anunțul vine după ce luni ÎCCJ a decis condamnarea fostului premier la doi ani de închisoare cu executare în dosarul ”Trofeul Calității” în care este acuzat de corupție. De asemenea, fostului premier i-au fost interzise și unele drepturi pentru o perioadă de doi ani.

Năstase a considerat condamnarea o decizie politică și a menționat că va face cu siguranță recurs.