Ministrul Agriculturii: Nu vom renunța la niciun program de sprijin pentru fermieri. Vom genera și alte programe de susținere a acestora

Ministrul Agriculturii: Nu vom renunța la niciun program de sprijin pentru fermieri. Vom genera și alte programe de susținere a acestora
foto: Facebook

Folosirea fermierilor în jocuri politice este de domeniul trecutului, susține Adrian Oros, minstrul Agriculturii, pe Facebook.

Acesta a precizat că deja a avut discuții cu fermierii și a evaluat situația programelor de subvenții. Oros a insistat că Ministerul Agriculturii nu va renunța la niciun program de sprijin pentru agricultori, ba chiar va genera și alte programe de susținere a acestora.

„Am avut o serie de întâlniri cu legumicultorii și fermierii din zona Tecuciului. Am vizitat zona legumicolă Matca și fermele de animale din Barcea unde am discutat cu sute de fermieri despre găsirea unor modalități cât mai eficiente de valorificare a potențialului agricol din această regiune.

Concluzia este una singură: Ministerul Agriculturii nu va renunța la niciun program de sprijin pentru agricultori și, în plus, va genera și și alte programe de susținere și de încurajare a acestora”, a scris Adrian Oros, pe Facebook.

Acesta a mai anunțat că va trimite Corpul de control pentru a verifica legalitatea plăţilor efectuate de instituţie, inclusiv plata pentru evenimentul din 9 octombrie de la Romexpo, de lansare a candidaturii Vioricăi Dăncilă la prezidenţiale.