Noi stenograme cu Ţuţuianu: Despre România într-o ”situație grea”, ”tâmpitul de Tudose”, ”Bobiță” și o posibilă condamnare a lui Dragnea (AUDIO)

Noi stenograme cu Ţuţuianu: Despre România într-o ''situație grea'', ''tâmpitul de Tudose'', ''Bobiță'' și o posibilă condamnare a lui Dragnea (AUDIO)

Noi stenograme cu Adrian Țuțuianu au apărut, chiar în ziua în care social-democrații se întrunesc într-o nouă ședință tensionată a Comitetului Executiv Național al partidului. De data aceasta, vicepreședintele PSD susținecă se aşteaptă ca Liviu Dragnea să fie condamnat, iar România să aibă alt guvern de la 1 ianuarie.

”Percepţia publică este aia că Omul (n.n.Liviu Dragnea) are nişte probleme şi tot ceea ce faceţi voi cu Justiţia este pentru a-l salva pe el. Asta este percepţia, iar opinia publică judecă după percepţii. O temă care mă îngrijorează pe mine este următoarea: CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ ÎL FAC (N.N. PE LIVIU DRAGNEA) AŞA CUM L-AU FĂCUT PE (N.N. ADRIAN) NĂSTASE. Aţi văzut că-i dădeau termen la două săptămâni. La Năstase erau o mie de martori, la ăştia (n.n. procesul lui Liviu Dragnea) reaudiază tot, nu sunt alte documente (n.n. noi) şi îl poate face când ţi-e lumea mai dragă! Te trezeşti că în luna martie, anul viitor, că-i menţine condamnare cu o zi. Nu de trei (n.n. ani) şi şapte luni, (ci) de o zi. Pentru că fiind recidivă trebuie să execute doi ani plus o zi. Nu există nicăieri în lume ca un premier să fie condamnat. D’asta am spus noi că e cazul (n.n. ca Liviu Dragnea) să facă un pas în spate, în lateral (…) pentru că noi vom culege impactul. Nu vă puteţi închipui ce va fi în toată presa internă şi externă”, spune Adrian Ţuţuianu, conform stenogramelor obţinute de EvZ.

Noi stenograme cu Ţuţuianu: Despre România într-o ”situație grea”, ”tâmpitul de Tudose”, ”Bobiță” și o posibilă condamnare a lui Dragnea

Ţuţuianu mai afirmă că este posibilă schimbarea Guvernului, dar tot cu unul al PSD. Cu această ocazie, recunoaște că România se află într-o situație grea: ”Cu excepţia celor care sunt astăzi la Cotroceni şi în servicii, care vor face ca de la 1 ianuarie noi să nu o avem prim-ministru pe Viorica Dăncilă. Al doilea: De ce ar dori PNL să fie la guvernare? România are o situaţie grea”.

În această înregistrare Țuțuianu poate fi auzit și plângându-se că a plecat pe nedrept din fruntea Ministerului Apărării: ”Eu am plecat degeaba (n.n. de la Ministerul Apărării). Ce am spus eu în comunicatul ăla era corect. Exprima (sic) tot: dacă nu ai alocare bugetară… Îmi aduc aminte de TÂMPITUL DE TUDOSE (n.n. Mihai Tudose, fostul prim-ministru) care a semnat vineri (?) acuma, care-mi spune că ce nu aveam bani de la Bobiţă (n.n. – Bogdan Stan, fost şef ANAF), trebuia să dea la Sănătate. Voi ştiţi foarte bine că nu poţi să iei banii de la investiţii şi să-i dai pe salarii. Demisia mea i-a obligat să facă rectificare bugetară la trei zile, că nu erau bani nici la Armată, nici la Interne, nici la alte ministere pentru salarii, nu vorbim de investiţii”.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)