Deputatul USR Adrian Wiener a comentat evenimentele din dosarul vaccinurilor, luni, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și s-a arătat de părere că nu ar trebui „extins excesiv acest dosar, în măsura în care, mă rog, se caută aflarea adevărului, nu neapărat partajarea unor vine”.
Întebat dacă se aștepta să fie audiat Andrei Baciu în dosar, deputatul USR a explicat: „Sigur, domnul Baciu a fost parte integrantă a lanțului de decizie în ceea ce privește vaccinarea. A fost adjunct la CNCAV, temporar a îndeplinit și funcția de președinte al CNCAV, structura care practic a concentrat decizia în ceea ce privește vaccinarea din România. Cred că a fost și reprezentantul României la negocierile cu Comisia Europeană în septembrie 2020, când s-au decis de fapt mecanismele contractuale, cele pe care nu le știm și cele de care, practic, se face vorbire în spațiul public de atâta amar de timp”.
Întrebat dacă ne putem aștepta și la alte audieri, el a spus: „E posibil, nu știu. Domnul Gheorghiță cred că ar putea să aducă lămuriri. Nu e vorba de acuzații aici, ci e vorba de a clarifica niște lucruri (…). Cred că și domnul Gheorghiță știe multe dintre lucrurile care ar putea să lămurească această situație. Nu știu dacă ar trebui să aibă vreo calitate (…). Cifrele actuale din raportul DNA sunt tot mai subțiri sau, mă rog, sunt demontate într-un fel sau altul (…). Sunt multe lucruri care factual lămurite probabil că ar fi în folosul public”.
Totodată, întrebat dacă ar fi posibilă o audiere a președintelui Iohannis, Adrian Wiener a răspuns: „Nu cred, nu cred, deși președintele Iohannis, la Consiliul European s-au luat până la urmă aceste decizii privind prorata și mecanismele contractuale, au fost aprobate și de către România, reprezentată de președintele Iohannis atunci, și cred că, da, a existat și un comitet consultativ pentru vaccinare și la Cotroceni. Președintele Iohannis a avut poziții publice în ceea ce privește vaccinarea, dar nu cred că ar trebui extins excesiv acest dosar, în măsura în care, mă rog, se caută aflarea adevărului, nu neapărat partajarea unor vine”.