Aleșii, calificare la locul de muncă. Daniel Fenechiu: Cred că va râde lumea de noi, când domnul Dragnea şi cu doamna Gorghiu vor inaugura această şcoală

Aleșii, calificare la locul de muncă. Daniel Fenechiu: Cred că va râde lumea de noi, când domnul Dragnea şi cu doamna Gorghiu vor inaugura această şcoală

Aleşii noştri ar putea fi duşi la şcoală. La cea din Parlament. Unde să înveţe bine procedurile, regulamentul şi statutul parlamentarilor, informează B1 TV.

PSD şi PNL vorbesc tot mai mult în ultima vreme despre nevoia unei reforme parlamentare care să cuprindă şi cursuri pentru parlamentari.

Social-democraţii, dar şi liberalii, susţin că ar avea proiecte gata făcute pentru a îmbunătăţi imaginea Parlamentului. Iar una dintre metode este „profesionalizarea’ parlamentarilor”, potrivit stiripesurse.ro.

Nu de puţine ori, deputaţi şi senatori, aflaţi la primul mandat, chiar la al doilea, au fost prinşi că nu cunosc procedurile parlamentare, regulamentul şi statutul alesului.

Unii dintre aleşi nu resping ideea.

„Nu cred că strică faptul ca, undeva la începutul mandatului, să se prezinte organizat regulamentul, procedurile, da, mai sunt colegi care nu stăpânesc procedurile si normele de tehnică legislativă. Nu e un lucru rău ca să faci și această prezentare și atunci să nu mai existe niciun fel de scuză la necunoașterea regulamentului”, afirmă Cristina Pocora.

Alţi parlamentari nici nu vor să audă de o astfel de iniţiativă.

„Cred că va râde lumea de noi, când domnul Dragnea şi cu doamna Gorghiu vor inaugura această şcoală. Probabil că ei confundă instituția parlamentului cu școlile politice ale propriilor partide, pot să o facă în partidele lor, dar este o bătaie de joc atât la adresa acelor parlamentari care își văd de treabă, cât și la adresa electoratului care i-am trimis în Parlament”, spune Daniel Fenechiu.

La început de mandat, noii deputaţi şi senatori ar putea fi „şcoliti” chiar în cadrul Parlamentului