Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor: Bugetul pentru 2021 este robust și realist. Estimăm o creștere economică de calitate, bazată pe un nou maxim istoric al investițiilor, de 62 de miliarde

Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor: Bugetul pentru 2021 este robust și realist. Estimăm o creștere economică de calitate, bazată pe un nou maxim istoric al investițiilor, de 62 de miliarde
foto: Facebook @ Alexandru Nazare

Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor, spune despre bugetul de stat pentru anul 2021, care a fost aprobat marți de Parlament, că este un buget „al relansării economice”, precum și că este „robust” și „realist”.

Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor, despre bugetul de stat pentru anul 2021

„Bugetul de stat a fost aprobat!Este un buget al relansării economice, un buget robust, realist. Estimam pentru 2021 o creștere economică de calitate, bazată pe un nou maxim istoric al investițiilor, în cuantum de 62 de miliarde.Prin reducerea deficitului cu 2,6% din PIB,intram pe un traiect al ajustării fiscal bugetare în linie cu recomandările Comisiei Europene”, a scris Alexandru Nazare, marți, pe Facebook.

Ministrul Finanțelor susține că „oatitudine fiscal bugetară prudentă este necesară și așteptată din partea Comisiei Europene, după ani la rândul în care recomandările de țară nu au fost respectate”.

„Acest comportament responsabil generează încredere, altfel spus este pașaportul României pentru accesul la cele 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare și Reziliență, de care avem atât de mare nevoie pentru dezvoltare”, a adăugat demnitarul.

El le-a mulțumit colegilor din Ministerul Finanțelor pentru efortul din această perioadă, membrilor Guvernului pentru susținerea proiectului, dar și parlamentarilor „care au rezistat la maratonul aprobării bugetului și la asaltul amendamentelor”.

„Aș vrea să le mulțumesc tuturor colegilor din minister pentru efortul susținut din această perioadă. De asemenea, aș dori să le mulțumesc membrilor Guvernului pentru susținerea proiectului de buget. Au fost și nemulțumiri, era firesc, important este că am știut să trecem peste ele.Nu în ultimul rând, le mulțumesc colegilor parlamentari care au rezistat la maratonul aprobării bugetului și la asaltul amendamentelor. Am reținut și idei bune, le vom avea în vedere, dar per ansamblu, cuantumul amendamentelor opoziției a fost de 12,8% din PIB, respectiv 143,3 miliarde. Dacă acestea ar fi fost aprobate în bloc, deficitul României ar fi atins aproximativ 20%, dublul deficitului aferent anului 2020, mult peste orice tinta agreata cu partenerii europeni.Sa fie intr-un ceas bun!”, a conchis Alexandru Nazare.

Bugetul de stat a fost aprobat! Este un buget al relansării economice, un buget robust, realist. Estimam pentru 2021 o…

Publicată de Alexandru Nazare peMarţi, 2 martie 2021

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”