Alexandru Rafila: Lipsa oricăror măsuri anti-COVID e rezultatul exclusiv al alegerilor din PNL. Era cool să te înghesui, să nu porţi mască (VIDEO)

Alexandru Rafila: Lipsa oricăror măsuri anti-COVID e rezultatul exclusiv al alegerilor din PNL. Era cool să te înghesui, să nu porţi mască (VIDEO)

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, joi, că de vină pentru situația epidemiologică din România sunt liberalii care, în contextul algerilor interne din PNL, au fost mai ocupați să-și facă imagine, deci să adopte măsuri pe placul oamenilor, în loc să ia decizii nepopulare, dar care ar fi limitat răspândirea coronavirusului. Așa s-a ajuns ca numărul infectărilor să crească într-un ritm alarmant și să înregistrăm chiar și aproape 4.500 de contaminări într-o singură zi. Numărul pacienților în stare gravă a sărit de 740.

Alexandru Rafila, despre cauzele creșterii numărului de infectări cu coronavirus

„Sunt convins că lipsa oricăror măsuri şi recomandări şi a oricăror exemple din partea celor care guvernează, privind respectarea unor măsuri simple, cum ar fi distanţarea sau folosirea măştii de protecție la evenimente publice, s-a datorat exclusiv nevoii de popularitate, s-a datorat exclusiv alegerilor interne în PNL, când era cool să te înghesui, să nu porţi mască, să nu respecţi măsurile pe care le-ai recomandat de atât timp”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a subliniat că atitudinea decidenților de a încuraja ignorarea regulilor e absolut de neiertat: „E impardonabil ca premierul și alţi demnitari ai statului sau şefi ai unor autorităţi locale să încurajeze transmiterea bolii”.

Alexandru Rafila a mai spus că România are o rată de infectare de 1,26, locul 2 în Europa, după Slovacia. Iar coronavirusul continuă să se răspândească rapid deoarece mai mult de jumătate din populaţia ţării nu are protecție în fața sa: „Asta înseamnă că această populaţie vulnerabilă e la risc să ajungă în spital, să aglomereze secţiile de Terapie Intensivă şi să facă greu gestionabil sistemul de sănătate”.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)