Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?

Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, luni, că e nevoie de „o lună de solidaritate națională” pentru a putea controla pandemia de coronavirus. Acesta a mai susținut că dacă PSD ar intra la guvernare și ar avea Ministerul Sănătății, nu ar putea face mare lucru deoarece ar fi permanent sabotat de Dan Vîlceanu (PNL), ministrul Finanțelor.

Alexandru Rafila cere „o lună de solidaritate națională”

„Acum vorbim de niște restricții care sunt un soi de mermeleală națională. În fiecare zi se schimbă ceva în niște decizii, la CNSU este președinte domnul Cîțu, la Guvern este șef tot domnul Cîțu, iar cele două hotărâri ale CNSU și hotărârea de Guvern care aprobă hotărârea CNSU sunt diferite. Este clar că discutăm despre niște oameni care lucrează din birou. Controlul acestei pandemii, și eu am lansat o idee, să avem o lună de solidaritate națională pentru a controla această pandemie, este posibilă, dar nu înseamnă numai măsurile de restricție”, a declarat Alexandru Rafila, pentru Antena 3.

Deputatul a mai afirmat în această lună de solidaritate națională ar trebui insistat pe vaccinarea anti-COVID, dar ar trebui luate și niște „măsuri responsabile”.

Rafila, despre scenariul în care PSD conduce Ministerul Sănătății

„PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu pentru că un Minister al Sănătății izolat al PSD este în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile. Gândiți-vă că domnul Vîlceanu e la Ministerul de Finanțe și asta spune tot. Spune clar că Ministerul Sănătății ar fi boicotat în activitate prin acțiunea domnului Vîlceanu, pentru că dânsul face parte din echipa câștigătoare, ori ei au câteva obiective extrem de clare pentru toată lumea în momentul de față care țin mai mult de controlul finanțelor țării. Cum să rezolvi o criză fără să ai resursele necesare? (…) Nu cred că este cineva care să își dorească să gestioneze un domeniu în care nu are pârghiile necesare pentru controlul pandemiei”, a mai spus Alexandru Rafila, în condițiile în care Ioana Mihăilă, fostul ministru USR al Sănătății, s-a plâns exact de acest lucru, anume că l-a avertizat de mai multe ori pe premierul Florin Cîțu că Ministerul Sănătății are nevoie urgentă de bani, dar acesta nu a făcut nimic.

Rafila a mai afirmat că rămâne de văzut dacă va exista o formulă care să ducă PSD la guvernare, iar dacă acest lucru se va întâmpla, „în mod evident, PSD își va nominaliza reprezentanții la ministere”.

Ultima oră
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident
16:07 - Persoanele care intră în România de Sărbători, obligate să completeze Formularul de Localizare a Pasagerului
15:48 - Măsurile adoptate în Ședința de Guvern: Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară și carantină pentru nevaccinați