Alexandru Rafila (PSD) susține că „respingerile repetate ale PNRR” ar trebui „să ne dea de gândit serios asupra competenței acestui Guvern” (VIDEO)

Alexandru Rafila (PSD) susține că „respingerile repetate ale PNRR” ar trebui „să ne dea de gândit serios asupra competenței acestui Guvern” (VIDEO)
Foto: Alexandru Rafila / Facebook

Deputatul PSD Alexandru Rafila, a declarat marți, pentru B1 TV, că actuala coaliție de guvernare nu stăpânește majoritatea în Parlament, lucru demonstrat, spune Rafila, de faptul că aceasta nu a avut suficiente voturi în sală pentru a pica moțiunea simplă contra ministrului Cristian Ghinea. De altfel, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a insistat că votul a fost fraudat și că moțiunea ar fi trecut cu voturile parlamentarilor prezenți în sală, însă aleșii Puterii au adunat și voturile online.

Cât despre moțiunea de cenzură ce va fi depusă de PSD săptămâna viitoare, Alexandru Rafila a susținut că, dincolo de a fi un demers democratic, aceasta are rolul de a schimba Guvernul. Rafila a precizat că moțiunea e un instrument util și că „respingerile repetate” ale Planului Național de Redresare și Reziliență „ trebuie să ne dea de gândit serios asupra competenței acestui Guvern”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Alexandru Rafila, despre moțiunea de cenzură inițiată de PSD contra Guvernului Cîțu

„Eu nu sunt tensionat și nu am ca scop în viață funcția de premier și nici măcar de ministru, dar încercăm pe cât putem prin bunăcredință și prin competență, cred eu, în domeniile pe care le stăpânim foarte bine să schimbăm ceva în societate. Pe de altă parte, e evident că o moțiune de cenzură, dincolo de un exercițiu democratic, are ca scop schimbarea Guvernului.

Azi s-a văzut și la moțiunea simplă împotirva ministrului Ghinea că actuala coaliție nu stăpânește majoritatea. Ei au fost minoritari în sala de vot și, chiar dacă dna președinte de ședință, doamna Prună, a spus că moțiunea a fost respinsă, lucrul acesta va fi hotărât probabil în justiție, că evident au avut mai puține voturi în sală cât moțiunea să fie respinsă.

Deci eu cred că o moțiune de cenzură, mai ales în situația economică și care va fi dublată de aceste bâlbâieli și respingerile repetate ale PNRR… Cred că trebuie să ne dea de gândit serios asupra competenței acestui Guvern”, a declarat deputatul PSD Alexandru Rafila, pentru B1 TV.