Alfred Simonis (PSD), către ministrul Cristian Ghinea: Nu sunteți Arnold Schwarzenegger, mai degrabă sunteți Benny Hill

Alfred Simonis (PSD), către ministrul Cristian Ghinea: Nu sunteți Arnold Schwarzenegger, mai degrabă sunteți Benny Hill
Foto: Alfred Simonis / Facebook

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, l-a ironizat, luni, pe ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, în timpul dezbaterilor din Parlament asupra moțiunii simple de care este vizat ministrul USR PLUS. „Nu sunteți Arnold Schwarzenegger, mai degrabă sunteți Benny Hill”,a declarat social-democratul de la tribuna Parlamentului.

Alfred Simonis, după ce Cristian Ghinea a spus că s-a uitat la filmul Terminator: Ați intrat în rolul actorului principal și ați început să mitraliați și să aruncați în aer toată România cu PNRR-ul

Comentariul lui Simonis vine după ce Ghinea a declarat în urmă cu o săptămână că și-a închis telefonul și s-a uitat la filmul Terminator. Asta în contextul în care Comisia Europeană a transmis o serie de observații României în legătură cu Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Ne spunea domnul Ghinea: «Am făcut un experiment să închid telefonul seara și m-am uitat la filmul Terminator, pe care recomand, este foarte bun, este cu Arnold Schwarzenegger». Nu comentez gusturile dumneavoastră și nici faptul că vă puteți lua libertatea de a vă închide telefonul când doriți, parcă n-aveți nicio treabă prin Guvern. Vă închideți câteva ore și vă uitați la filme. Însă nu pot să nu mă gândesc, domnule ministru, că fiind foarte slab de îngeri, dumneavoastră, privind acest film, ați intrat în rolul actorului principal și ați început să mitraliați și să aruncați în aer toată România cu PNRR-ul acesta. O singură diferență, domnule Ghinea: dumneavoastră nu sunteți Arnold Schwarzenegger, mai degrabă sunteți Benny Hill”, a declarat Alfred Simonis.

Totodată, liderul deputaților PSD a acuzat Guvernul că a creat un PNRR ”absurd”, ”o pușculiță de partid”.

„Practic, ați creat din PNRR un USR SRL, o pușculiță de partid, din care să vă înfruptați dumneavoastră și șefii dumneavoastră de partid. Evident, că pentru a finanța toate astea, trebuie să tăiați de undeva. Și de unde știți voi să tăiați și mai noii parteneri de la PNL. Mai noii parteneri ai voștri… De la sărmani. Tăiați de la Agricultură, înghețați veniturile, pensiile, salariile, alocațiile, nu dați nimic firmelor românești, măriți vârsta de pensionare. După dumneavoastră decizia de pensionare trebuie să vină odată cu certificatul de deces și asta o spuneți cu zâmbetul pe buze”, a mai declarat Alfred Simonis.

Ultima oră
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți