Alina Gorghiu, despre o legea anti-LGBT în România: „Un subiect care doar inflamează și nu rezolvă probleme”

Alina Gorghiu, despre o legea anti-LGBT în România: Un subiect care doar inflamează și nu rezolvă probleme
Alina Gorghiu. Sursa foto: PNL Timiș

Senatorul Alina Gorghiu a declarat miercuri, în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, că o legislația împotriva comunității LGBT, similară cu cea adoptată de guvernul Orban, reprezintă un subiect care inflamează și nu rezolvă problemele:

“Deși nu găsesc în principiu niciun feld e justificare , nici pentru unguri, la capitolul acesta, pentru a folosi în spațiul public maghiar o temă care n-are niciun fel de legătură cu realitatea europeană, cu standardele privitoare la drepturile fiecăruia, măcar la domniile lor este campanie electorală și în războiul politic sunt folosite și mijloace care de multe ori sunt scuzate dacă se atinge obiectivul. La noi în România, în perioada aceasta e o perioadă de pace, din punct de vedere electoral.

Abia în 2024 vom avea patru tipuri de scrutin electoral, cam toate alegerile din România se întâmplă în 2024. Deci nu prea înțeleg rațiunea pentru care orice tip de partid ar simți rațiunea să facă din acest subiect o temă națională. Publicul din România a spus că toleranța este cea care trebuie să primeze și că nu găsește rostul unor subiecte care doar inflamează și nu rezolvă probleme”, a precizat Alina Gorghiu.

Întrebată despre conservatorii din PNL, Alina Gorghiu a precizat:

“Aeasta este o temă care ține de conștiința fiecăruia. Libertatea de conștiință este una din capitolele pe care ar trebui să îl respectăm fiecărui parlamentar. Avem colegi conservatori, există un curent relevant în PNL care este adeptul măsurilor conservatoare. Există și progresiști în PNL, liberalii autentici. Toate curentele, conform statutului o să le regăsiți.

În privința educației în școli, și premierul a spus, că la sugestia ministrului Educației se va lua din toamnă o măsură, și anume această parte de educație sanitară va fi predată în școli, curicula va putea fi modificată prin dispoziția ministrului Educației”, a precizat Alina Gorghiu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat