Alina Gorghiu răspunde acuzațiilor: Sunt bazate pe date false, asocieri contextuale și informații eronate. Contractul unei societăți de avocatură a fost semnat nu cu AVAS, ci cu o altă instituție, iar eu nu activam în acel moment în cadrul acesteia

Alina Gorghiu răspunde acuzațiilor: Sunt bazate pe date false, asocieri contextuale și informații eronate. Contractul unei societăți de avocatură a fost semnat nu cu AVAS, ci cu o altă instituție, iar eu nu activam în acel moment în cadrul acesteia
Foto: agerpres.ro

Copreședinta PNL Alina Gorghiu răspunde acuzațiilor potrivit cărora ar fi fost părtașa unui tun imobiliar într-un dosar care aduce laolaltă Institutul Lemnului și AVAS.

Gorghiu este acuzată că a fost implicată într-un tun imobiliar care prevedea faptul că INL a pierdut un teren de 31 milioane de euro, din cauza unei datorii de 3,5 milioane de euro la stat. (Detalii AICI).

Într-o postare pe Facebook, liberala scrie că „După moțiunea de cenzură este posibil să fi văzut în unele publicații sau la unele televiziuni pro Ponta o reluare și o dezvoltare a unor acuzații fără fundament la adresa mea, generate de oameni politici, anchetați, inculpați sau trimiși în judecată.

Prima oară semnalul a fost dat de senatorul Dan Șova de la tribuna Parlamentului, acum de către partenerul de afaceri al senatorului, Premierul României, Victor Ponta, colegul de dosar, tot de la tribuna Parlamentului.

De fiecare dată, aceste acuzații și insinuări au fost lansate în momentul în care cei doi au fost puși în situația de a răspunde instituțional în fața faptelor de corupție relevate de justiție. Scopul lor comun este de a muta atenția de la problemele pe care le întâmpină precum și de a discredita imaginea PNL și a liderilor săi. Am răspuns într-o primă fază tuturor acuzațiilor. De această dată am refuzat să reiau explicațiile cerute de aceleași publicații și televiziuni. Am refuzat să le răspund pentru că știam că vor fi răstălmăcite și nu aș fi făcut decât să întrețin un dialog cu oameni care nu voiau să audă, ci să se folosească de numele meu pentru a amplifica subiectele comandate politic”.

Gorghiu notează că este deranjată de asocierea cu Traian Băsescu sau cu grupări gurate de fostul președinte.

„Românii au mai fost martori, în nenumărate rânduri, la manipulări și diversiuni din partea acestora. Vă informez că am demarat deja pregătirile pentru acționarea în instanță a persoanelor și instituțiilor media care alimentează, propagă și reiau informații false. Toate acuzațiile lor sunt bazate pe date false, asocieri contextuale și informații eronate. Confundă instituțiile între ele, se fac că nu știu să citească declarații de avere și de interese, îmi atribuie cunoștințe cu persoane pe care nu le-am întâlnit niciodată. De exemplu, contractul unei societăți de avocatură a fost semnat nu cu AVAS, ci cu o altă instituție, iar eu nu activam în acel moment în cadrul societății de avocatură. Aceste informaţii sunt confirmate de documente oficiale emise de către Baroul Bucureşti şi de evidenţele fiscale pe baza cărora au fost completate declaraţiile de avere”, scrie copreședinta PNL.

Liberala precizează că dacă se va dovedi că „0,00001% din acuzațiile pe care le răspândesc sunt adevărate voi părăsi nu doar funcțiile politice, ci mă voi retrage din viața politică”.