Ana Birchall o acuză pe Clotilde Armand: Susține că a câștigat un proces, dar de fapt l-a pierdut și chiar documentul citat de ea demonstrează acest lucru

Ana Birchall o acuză pe Clotilde Armand: Susține că a câștigat un proces, dar de fapt l-a pierdut și chiar documentul citat de ea demonstrează acest lucru
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, susține că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a lăudat degeaba că a câștigat un proces cu firma de salubrizare Romprest. În fapt, după cum arată chiar documentul citat de Armand, instanța nu i-a dat dreptate. Birchall a mai susținut că primărița e prost sfătuită de avocați, că ar trebui să fie extrem de atentă în procedura de reziliere a contractului cu Romprest și că trebuie să explice credibil contractul cu Brai-Casa, noua firmă de salubrizare din Sectorul 1.

Ana Birchall, reacție în disputa Clotilde Armand – Romprest

„Eu nu inteleg de ce doamna primar Armand de la sectorul 1 insista sa prezinte, cu afirmatii gen ” instanța mi-a dat dreptate …” , o alta situatie juridica decat cea reala cand inclusiv documentul citat de d-na primar, cu link la portalul instantei, spune negru pe alb ca de fapt nu ai castigat nimic, ba ai pierdut iar instanta iti arata ca in aprilie cand ai introdus actiunea de chemare in judecata tu habar nu aveai ca nu ai „calitate procesuala activa”, un lucru rusinos pentru orice persoana care stie sau ar trebui sa stie minime notiuni de drept!”, a scris Ana Birchall, pe Facebook.

Aceasta a mai dat de înțeles că primărița Sectorului 1 e prost sfătuită de avocați și apropiați: „Eu chiar sunt ingrijorata de avocatii si sfatuitorii doamnei Armand daca nu cunosc ce stie orice student in anul I de drept si anume ca este mai mult decat rusinos sa ti se respinga o actiune pe exceptia lipsei calității procesuale active!”.

Birchall a citat apoi: „Tribunalul București a respins cererea primarului Sectorului 1 Clotilde Armand de a accesa și controla contabilitatea Romprest pentru a vedea ce cheltuieli și profit are compania și pentru a verifica modul în care au fost stabilite tarifele, potrivit deciziei instanței. Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel”.

Fostul ministru al Justiției a susținut apoi că primarul Clotilde Armand și consilierii locali ar trebui să fie extrem de atenți în procedura de reziliere a contractului cu firma de salubrizare Romprest și să aibă avocați cu adevărat buni.

„Mai mult, si doamna Armand si ADP, trebuie sa explice credibil cum noul contract cu firma Brai-Cata a fost încheiat pe 23.07 la ora 17:00, cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a stării de alertă pe 24.07 ora 00:00 cand tocmai starea de alertă justifică acest contract? E legal? Sau cum se justifica, credibil, ca intre publicarea ofertei și atribuirea noului contract catre Brai-Cata au trecut 3 fix ( TREI) minute? E transparent? Tine cont de cerinta legala a concurentei, etc?”, a mai scis Ana Birchall, pe Facebook.