Andrei Baciu: Nu se pune problema de lockdown / Să mai respectăm regulile câteva luni, mai avem foarte puțin. Vaccinarea are toate șansele să închidă pandemia (VIDEO)

Andrei Baciu: Nu se pune problema de lockdown / Să mai respectăm regulile câteva luni, mai avem foarte puțin. Vaccinarea are toate șansele să închidă pandemia (VIDEO)
Foto: facebook.com/Andrei.Baciu

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat vineri, pentru B1 TV, că nu se pune problema unui lockdown, dar e esențial ca, în paralel cu desfășurarea campaniei de vaccinare anti-COVID, oamenii să continue să respecte măsurile de prevenție. Baciu a mai spus că un plus al perioadei este că avem, în sfârșit, un orizont de timp, căci vaccinarea poate aduce sfârșitul pandemiei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Andrei Baciu insistă cu respectarea măsurilor anti-COVID, în paralel cu vaccinarea

„Sunt mai multe evenimente care provoacă această creștere (a numărului de infectări), dar ea e deplin controlabilă. Nu se pune problema de lockdown, cum s-a vehiculat, sub nicio formă. Cum a spus și domnul președinte Klaus Iohannis, situația e pe deplin gestonabilă, dar trebuie să fim atenți în continuare. Nu ne putem permite să renunțăm complet la măsurile despre care știm că funcționează. Sunt cele trei măsuri de aur, toată lumea le cunoaște, avantajele vaccinăriii, la fel, cred că mare parte din oameni le-au înțeles, motiv pentru care vedem că e o dorință și o așteptare foarte mare pentru vaccinare.

Ce avem nou e următorul element: faptul că dacă aceste măsuri, nepopulare, trebuiau păstrate până acum pe o perioadă nedefinită, acum avem și un orizont de timp. Mai avem câteva luni în care se va produce o accelerare a campaniei de vaccinare, în următoarele săptămâni. Asta va determina o creștere smenificativă a persoanelor imunizate. Dacă mai păstrăm câteva luni, o perioadă foarte scurtă în comparație cu efortul pe care l-am făcut de mai bine de un an, acestea sunt practic singurele soluții.

Ideea e că nu trebuie să mai facem aceste lucruri la nesfârșit. Mai avem foarte puțin. Avem această soluție extraordinară, a vaccinării, care are toate șansele să închidă pandemia. Haideți câteva săptămâni, că putem! România a demonstrat că poate să acționeze unit, poate să facă un efort colectiv care o poate plasa ca performanță în gestionarea pandemiei și vaccinării în top european”, a declarat Andrei Baciu, pentru B1 TV.