Angajații Agenției Naționale de Integritate (ANI) vor primi spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică de până la 25% din salariul de bază. Legea a trecut de Camera Deputaților

Angajații Agenției Naționale de Integritate (ANI) vor primi spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică de până la 25% din salariul de bază. Legea a trecut de Camera Deputaților
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Camera Deputaților a votat un proiect de lege care prevede acordarea unui spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică de până la 25% din salariul de bază pentru angajații Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Împotrivă au votat doar aleșii de la USR și AUR.

Încă un spor pentru bugetarii angajați la ANI

Proiectul de lege modifică legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Actul normativ prevede că „de sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică prevăzut la art.5, secţiunea 1, capitolul VIII al anexei nr.V la prezenta lege beneficiază şi personalul din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate”.

De asemenea, potrivit inițitaivei legislative, categoriile de personal şi mărimea concretă a sporului se stabilesc prin ordin al preşedintelui ANI.

Amendamentul în acest sens a fost propus de Ionel Stancu, deputat al minorităților naționale.

Proiectul de lege a trecut cu 178 de voturi „pentru”, 77 de voturi „contra” și 15 abţineri. Un deputat nu a votat. Doar aleșii USR și AUR au votat împotrivă. Camera Deputaților fiind for decizional în acest caz, legea merge direct la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Legea care dă bani în plus acestor bugetari a fost votată de parlamentarii Puterii în contextul în care inflația a început iar să crească, prețurile sunt mari, iar guvernanții n-au venit cu nicio reformă de organizare și profesionalizare aparatului de stat, în ciuda promisiunilor făcute.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)