ANI: Deputatul PDL Brândușa Novac, în incompatibilitate

ANI: Deputatul PDL Brândușa Novac, în incompatibilitate
Foto: cdep.ro

Inspectorii Agenției Naționale de Integritate au constatat că deputatul PDL Brânduşa Cornelia Novac se află în incompatibilitate. Conform unui comunicat al ANI, aceasta exercită simultan şi funcţia de manager al Circului Globus din Capitală.

Agenția Națională de Integritate s-a sesizat din oficiu, pe 16 noiembrie 2010, cu privire la nerespectarea regimului juridic referitor la depunerea și completarea declarațiilor de avere și de interese în cazul deputatului democrat-liberal.

„Începând cu data de 22.02.2008 şi până în prezent, doamna Brânduşa Cornelia NOVAC deţine, în baza unor contracte de management, funcţia de Director/ manager al “Circ & Variete Globus” București. (…) Funcția de Director/ manager al “Circ & Variete Globus” București, instituție publică aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, este o funcție publică de conducere, remunerată de către autoritate, în baza unui contract de management încheiat pe durată determinată, iar remunerația managerului persoană fizică este asimilată, din punct de vedere fiscal, veniturilor salariale”, se arată în comunicatul ANI.

„Cuantumul remunerației managerului se stabilește la nivelul salariului maxim brut care se plătește în instituția publică, în condițiile legii, majorat cu până la 55 % din acesta”, se mai arată în comunicat.

Brânduşa Novac a fost aleasă deputat în circumscripţia electorală nr.42 Bucureşti, colegiul uninominal nr. 8, în anul 2008. Totodată, ea deţine şi funcţia de Secretar al Comisiei pentru Cultură, Arte și Mijloace de Informare în Masă a Camerei Deputaţilor.

“Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al incompatibilităților constituie temei pentru eliberarea din funcție, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective”, mai precizează ANI.

Brânduşa Novac are la dispoziţie 15 zile pentru a contesta raportul de evaluare a incompatibilității.