Antonescu: Dacă suspendarea şi referendumul nu aveau loc, în toamnă riscam să avem violenţe sociale

Antonescu: Dacă suspendarea şi referendumul nu aveau loc, în toamnă riscam să avem violenţe sociale
Foto: presidency.ro

Dacă nu îl suspendam pe Traian Băsescu, am fi ajuns la violenţe sociale. Aşa justifică preşedintele interimar, Crin Antonescu, acţiunile USL din ultimele luni care au  dus la instabilitatea politică din prezent.

Preşedintele interimar Crin Antonescu susţine că suspendarea preşedintelui Traian Băsescu a salvat ţara de la izbucnirea unor violenţe sociale. Antonescu a minimalizat  însă importanţa problemelor ce au rezultat din această acţiune, şi anume pierderea credibilităţii României în Europa şi prăbuşirea monedei naţionale.

Sute de mii de oameni, în fiecare seară şi aproape în fiecare localitate însemnată, în ianuarie-februarie, au dat aceste semne că soluţia era, atunci, alegeri anticipate, şi parlamentare şi prezidenţiale. Dacă acest referendum nu avea loc, dacă această suspendare nu avea loc, din toamnă riscam să avem chiar violenţe sociale.„, a declarat Antonescu, potrivit Mediafax.

Preşedintele interimar crede şi devalorizarea leului ar fi fost şi mai mare dacă Traian Băsescu nu ar fi fost suspendat.

Celor care azi pun în cârca unui procedeu democratic – referendumul – devalorizarea leului, acelora le spun: care ar fi fost valoarea leului dacă, Doamne fereşte!, în toamnă asistam la reizcbucnirea unor tensiuni sociale cu altă intensitate, cu altă violenţă decât au fost ele în ianuarie?„, mai spune președintele interimar.

Antonescu uită însă că însuşi liderul PSD, Viorel Hrebenciuc, recunoştea cu ceva timp în urmă că protestele din Piaţa Universităţii de la începutul acestui an au fost dirijate politic.

Nu te întrebi cum a apărut Piaţa? Uitaţi-vă la revoluţiile din nordul Africii. Am încercat şi noi ceva de genul ăsta în ianuarie, unele subiecte ne-au reuşit, altele, nu. Dar nu intru în detalii…„, a spus în luna mai Hrebenciuc, potrivit Mediafax.

Şi stenogramele publicate recent de jurnaliştii de la Hotnews, atribuite PNL, vorbeau despre mobilizarea de care membrii de partid trebuie să dea dovadă în campania pentru referendum în ceea ce priveşte mintingurile în stradă.

„Avem o problemă în legatura cu pieţele mari, le pierdem şi ca simbol trebuie recuperate. Ar trebui mobilizaţi şi motivaţi membrii să fie acolo zilnic”, sunt cuvintele pe care deputatul Dan Motreanu le-ar fi rostit într-una din şedinţele liberalilor.

Dan Motreanu: Avem o problemă în legătură cu piețele mari, le pierdem și ca simbol trebuie recuperate. Ar trebui mobilizați și motivați membrii să fie acolo zilnic.
Relu Fenechiu: „Să ne concentrăm pe Piața Universității.
Dan Motreanu: „Timișoara e importantă.
Relu Fenechiu: „Trece-o în buget.
Dan Motreanu: „Rareș a zis că se ocupă, hai să transferăm la București, să dăm mesaje membrilor să fie acolo, Antena 3 trebuie să fie zilnic acolo să transmită, mesajele noastre să fie de atac, nu de apărare. (…)”
Relu
Fenechiu: „E foarte important să transmită presa mitingurile, să preia Antena 3 seara.

Sursa: Stenograme – Sedința campanie referendum 2012 din data de 10.07.2012 și 19.07.2012, Hotnews.ro