Antonescu, despre Boc: Un tânăr activ, harnic și dotat din guriță la Organizația Studenților Comuniști

Antonescu, despre Boc: Un tânăr activ, harnic și dotat din guriță la Organizația Studenților Comuniști
Foto: evz.ro

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că premierul Emil Boc a fost un tânăr extrem de activ, harnic şi „dotat din guriţă” la Organizaţia Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România (OASCR), adăugând că, având această experienșă, Boc îşi permite să proclame în prezent până și „ieşirea din criză”.

Domnul Boc a fost un tânăr foarte, foarte activ la OASCR. Era un regim totalitar, partid unic (…) Oamenii mai de bun simţ îşi vedeau de treabă, tinerii mai harnici şi mai dotaţi de la natură din guriţă, cum a fost şi a rămas domnul Boc până azi, se afirmau. Acolo ce puteai să înveţi? Să vorbeşti netulburat şi voios depre ceva paralel cu realitatea”, a comentat Antonescu, făcând referire la declarațiile premierului în legătură cu ieșirea din recesiune.

Liderul PNL a declarat că Emil Boc a greşit atunci când a prezentat ieşirea din recesiune ca un fapt concret.

Domnul Boc, având acest exerciţiu, nu are azi niciun fel de problemă în a proclama orice: ieşirea din criză, intrarea în criză. Domnia sa acum pare fie afectat şi să dea vina pe moguli – nu pe toţi, mogulii au şi ei perioade, când sunt mai buni, când sunt mai răi – şi îi atacă pentru că că ar fi prezentat ieşirea din criză drept o bruscă explozie de prosperitate. Domnul Boc e cel care a greşit în discursul său înflăcărat şi lipsit de judecată, ca la comunişti în tinereţea sa, pentru că a prezentat ieşirea din criză ca ieşirea din casă, ca un fapt concret identificabil la zi, oră şi minut”, a precizat Antonescu.

Antonescu a afirmat că România nu a ieșit din recesiune, care implică mai mult decât sectorul economico-financiar, adăugând că Guvernul Boc chiar a accentuat criza de management public a statului.

Liderul PNL a lansat un atac la adresa guvernului condus de Boc, pe care l-a calificat drept „profund incompetend, corupt şi mincinos”.

„Nu am ieşit din nicio criză. Evaluarea noastră e că nu vorbim doar de criză financiară, economică, ci de o criză de management public accentuată cu fiecare zi de acest Guvern profund incompetent, corupt şi mincinos. Noi ne afundăm în criză fără nicio legătură cu contextul economic european sau mondial”, a spus Antonescu.

Prezent sâmbătă la şedinţa Organizaţiei de Tineret a PDL, premierul Emil Boc a declarat, că „televiziunile de atac ale mogulilor manipulează cu înverşunare orice poate fi pozitiv în ţară”.

La mijlocul lunii februarie, premierul a declarat că sunt semne că România va ieşi oficial din recesiune la sfârşitul lunii martie.

Antonescu: „La Ceuşescu a fost tragic. La Boc o să fie comic”

Întrebat cum comentează afirmaţiile premierului Emil Boc potrivit cărora PDL va trimite în istorie „stânga populistă a alianţei socialiste” şi „cuplul tragi-comic” pe care Crin Antonescu îl formează cu liderul PSD Victor Ponta, liderul PSD a răspuns retoric:

„Ceuşescu nu spunea, prin 1989, că o să cadă comunismul când o face plopul mere şi răchita micşunele şi că ăştia, capitaliştii, agonizează?”.

„Apropo de tragi-comic: la Ceuşescu a fost tragic, până la urmă. La Boc o să fie comic. Asta e tot”, a adăugat liderul liberal.

El l-a acuzat pe Boc că în loc să îşi exercite atribuţiile de premier, se implică excesiv în campania PDL.

„Domnul Boc îşi continuă festivalul de inconştienţă, de iresponsabilitate – nu pot spune cinism, pentru că pentru asta îţi trebuie puţină minte. În vreme ce toată ţara asta se uită la prim-ministru – că e prim ministru – să vadă ce se în tâmplă cu preţurile, cu taxele, cu politicile de redresare economică, cu ieştirea sau neieşirea din criză, domnul Boc colidă ţara şi cântă «Omul bun şi pomul copt». Cântă cu băieţii şi cu fetele acolo şi discută despre faptul că pedeliştii vor câştiga alegerile, ca şi cum asta i-ar interesa în primul rând pe români”, a spus Antonescu.