AUR a organizat hora unirii în centrul Iașului, deși primăria a anulat evenimentele publice

AUR a organizat hora unirii în centrul Iașului, deși primăria a anulat evenimentele publice
Un nou sondaj: Care este publicul AUR?

Deși Primăria Iași a anulat evenimentele festive dedicate Unirii Principatelor Române, AUR a organizat o manifestație în centrul orașului. Susținătorii lui George Simion au dansat hora unirii, iar liderul AUR a transmis evenimentul live pe Facebook.

Simpatizanții AUR au dansat hora unirii la Iași

Câteva sute de membri și simpatizanți ai partidului AUR au dansat hora unirii. Mulți dintre ei au venit cu autocare din localitățile învecinate. În fruntea evenimentului se află George Simion și Claudiu Târziu, copreședinții AUR, și Călin Georgescu, candidatul la președinție al partidului.

Primăria Iași a anulat însă în acest an toate evenimentele publice din cauza pandemiei de covid. George Simion, copreședinte AUR, a spus luni dimineață într-o intervenție la Antena 3 că AUR organizează evenimentul indiferent de situația pandemică și că dacă va fi amendat va atacat amenda în instanță. ”Basarabia e România” strigă simpatizanții AUR strânși în Iași.

De ce au anulat autoritățile evenimentele publice

De Ziua Unirii Principatelor Române – 24 ianuarie, nu s-a mai organizat celebra Horă sau alte evenimente majore, în Iași. Senatorul PSD Maricel Popa, lider al organizației locale, a oferit explicația.

Potrivit pesedistului, nu se vor organiza manifestații din cauza „pandemiei, dar și a tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, care întregesc un tablou sumbu”.

„Ca niciodată, Unirea Principatelor de la Iaşi va fi sărbătorită fără fast şi evenimente majore. Trăim vremuri tulburi. Mai întâi pandemia şi acum tensiunile dintre Rusia şi Ucraina întregesc un tablou sumbru care ne îngrijorează pe toţi. România are astăzi nevoie mai mult ca oricând de stabilitate şi unitate”, a transmis Maricel Popa, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:38 - Accident rutier în Argeș. Un autoturism, în flăcări după coliziunea cu un autocamion
11:33 - Fructul minune care ne ajută să dormim mai bine vara. Este unul dintre cele mai apreciate de către români
11:31 - Ciolacu, întrebat despre scenariul Iohannis – premier: „N-am problemă, poate să fie, dar trebuie să câștige alegerile” / Ironii la adresa lui Ciucă (VIDEO)
11:31 - Călătorie cu peripeții cu trenul după ce locomotiva s-a defectat. „Nu mai vin cu CFR, în viața mea”
11:20 - Șeful Federației Columbiene de Fotbal și fiul său au fost arestați pentru că s-au bătut cu polițiștii chiar la Copa America (VIDEO)
11:17 - Ciolacu: „Faptul că vom parafa cu Comisia Europeană acordul să avem pe 7 ani intrarea în deficitul asumat de 3% arată că nimeni nu dorește să mărească niciun impozit și nicio taxă” (VIDEO)
11:13 - Motivul pentru care mai multe persoane cazate la un complex din Olimp au acuzat stări de rău. 11 persoane, la spital
10:57 - Spătaru (PSD): Guvernul s-a împrumutat pentru a putea beneficia de rate ale dobânzilor favorabile pe piețele internaționale / Ciolacu insistă foarte mult pe reducerea cheltuielilor (VIDEO)
10:54 - Cât a costat rochia de mireasă a Elenei Hagi? Ținuta a fost realizată din dantelă 3D
10:47 - Apa Nova București continuă să susțină comunitatea medicală printr-o investiție majoră în Spitalul Clinic de Urgență Floreasca: „Ne îndeplinim datoria morală, de suflet, de a contribui la îmbunătățirea condițiilor din spitale” (FOTO)