AUR se opune sancționării Ungariei de către Comisia Europeană și îl acuză pe Dacian Cioloș că face o distincție inadmisibilă între cetățenii europeni

AUR se opune sancționării Ungariei de către Comisia Europeană și îl acuză pe Dacian Cioloș că face o distincție inadmisibilă între cetățenii europeni
Deputatul George Simion și senatorul Claudiu Târziu, copreședinții AUR, la o ședință a Parlamentului. Sursa foto: Facebook

Alianța pentru Unirea Românilor acuză Comisia Europeană că aplică un dublu-standard și că vrea să folosească împotriva Ungariei un mecanism prin care să îi suspende fondurile europene la toamnă „pentru că nu se conformează ideologiei unice, de esență neo-marxistă, a diriguitorilor Uniunii”.

AUR se opune sancționării Ungariei de către Comisia Europeană și îl critică pe Dacian Cioloș

„Comisia Europeană aplică un dublu standard și amenință că va folosi contra Ungariei un mecanism prin care îi va suspenda la toamnă fondurile europene, pentru că nu se conformează ideologiei unice, de esență neo-marxistă, a diriguitorilor Uniunii. Alianța pentru Unirea Românilor consideră că această condiționare a aprobării Planurilor de Redresare și Reziliență, precum și a fondurilor europene, de asumare a ideologiei corectitudinii politice, este inacceptabilă și se află  în contradicție cu tratatele europene existente”, se arată în comunicatul transmis de AUR.

AUR l-a criticat și pe Dacian Cioloș, copreședinte USR-PLUS și lider al grupului Renew Europe din Parlamentul European.

„Cerând Comisiei Europene să aloce fonduri în mod diferențiat doar «maghiarilor cinstiți și de bună credință», Dacian Cioloș, liderul grupului Renew Europe, face o distincție inadmisibilă între cetățenii europeni, în funcție de acceptarea sau nu a «corectitudinii politice». Accesul diferențiat la fondurile europene, pe criterii ideologice, este imoral, incorect și contravine principiilor de funcționare a Uniunii. Este, implicit, un mecanism de penalizare a cetățenilor care au ales în mod democratic, la urne, un guvern cu alte valori și priorități politice diferite decât cele asumate de domul Cioloș”, explică reprezentanții AUR.

AUR a precizat că susține poziția exprimată de conducerea Grupului ECR, care acuză Comisia Europeană că folosește standarde duble în raport cu națiunile din UE.

„AUR susține poziția exprimată de co-președinții Grupului ECR, Ryszard Legutko și Raffaele Fitto, care acuză Comisia Europeană de folosirea unor duble standarde față de națiunile membre ale Uniunii: pe cele obediente le recompensează, în timp ce pe cele care o au altă viziune cu privire la viitorul Europei, care pledează pentru subsidiaritate și respectarea Tratatelor, dar și pentru familie și valori creștine, le penalizează sub false pretexte. Acest tip de șantaj riscă să adâncească clivajele valorice care divid o Europă fragilă, să submineze coeziunea deja precară a Uniunii, mai ales după Brexit”, se mai arată în același comunicat.

Națiunile europene, notează AUR, se confruntă cu un nedorit și inegal război politic și cultural între două viziuni diferite asupra Europei.

„Într-o parte se află câteva națiuni demne, care au curajul să vorbească despre onoare și tradiție creștină, în plină Europă secularizată, iar în partea cealaltă avem de-a face cu o grupare ideologică intolerantă, ce a acaparat instituțiile generosului proiect care a fost Europa în viziunea părinților ei fondatori”, mai spune AUR.

Nu în ultimul rând, AUR a precizat că „se poziționează de partea celor care doresc păstrarea diversității culturale și naționale a Europei și care se opun proiectului unei Europe imperiale, care impune prin constrângere o singură viziune despre om și societate”.

„AUR este pentru o Europă a națiunilor, pentru respectarea tratatelor existente și împotriva tratamentului discriminatoriu pe criterii ideologice a statelor membre și a cetățenilor”, conform sursei citate.