Viceprimarul Capitalei susține că Energetica a achiziționat prin leasing operațional cele 3 SUV-uri / Leasingul operațional e cu 30% mai scump decât mașina luată cu bani cash (VIDEO)

Viceprimarul Capitalei susține că Energetica a achiziționat prin leasing operațional cele 3 SUV-uri / Leasingul operațional e cu 30% mai scump decât mașina luată cu bani cash (VIDEO)
Foto: Captură B1 TV

Compania Municipală Energetica, înființată la propunerea primarului Gabriela Firea, a cumpărat trei SUV-uri în plină criză a căldurii și apeicalde în Capitală. După izbucnirea scandalului, edilul a anunțat că a sancționat conducerea companiei și i-a cerut „remedierea acestei situaţii, eventual prin vânzarea lor şi achiziţia unora mai potrivite pentru domeniul lor de activitate”.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a încercat să scuze demersul conducerii Energetica, afirmând că banii pentru mașini nu au fost dați, ele fiind achiziționate în leasing operațional. La remarca moderatorului B1 TV Tudor Barbu, potrivit căreia leasingul operațional e cu 30% mai scump, Bădulescu a admis acest lucru și a susținut că șefii companiei trebuiau să se limiteze la o achiziție mai ieftină.

„Cei de acolo au spus că e un leasing operațional. Deci nu s-au dus și au achitat cash aceste mașini. Adică am dat un avans și l-am cumpărat în rate. E vreo nenorocire asta? Nu-i dai toți odată, îi dai în 5-7 ani”, a declarat viceprimarul Capitalei, în emisiunea „Se întâmplă acum!”, difuzată pe B1 TV.

El a admis apoi că și aceștia sunt tot banii bucureștenilor, dar „nu au cumpărat, e leasing”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„E un leasing operațional, asta înseamnă că eu nu plătesc nimic pentru întreținerea mașinii, nici cauciucuri, nici nimic”, a insistat Aurelian Bădulescu.

Moderatorul Tudor Barbu i-a atras apoi atenția viceprimarului Capitalei că leasingul operațional este cu 30% mai scump decât costul unei mașini luate cu bani cash.

„Aveți perfectă dreptate! Trebuia să vedem dacă erauopțiuni. Eu cred că trebuia să se limiteze la o achiziție mai ieftină, pentru că trebuie să fim moderați, nu să dăm exemplul care nu trebuie”, a replicat viceprimarul.

Cele trei mașini de teren au costat 380.000 de lei.

Ultima oră
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar