Băsescu, despre posibila cădere a guvernului: Niciodată nu rămân fără soluții

Băsescu, despre posibila cădere a guvernului: Niciodată nu rămân fără soluții

Președintele Traian Băsescu a afirmat, joi, în timpul unei conferințe de presă desfășurată la Palatul Cotroceni, că este un suporter al adoptării Codului Muncii prin asumarea răspunderii. Întrebat de un reporter dacă nu se teme de căderea guvernului prin moțiunea de cenzură inițiată de opoziție, Băsescu a zis că niciodată nu rămâne „fără o soluție”.

Traian Basescu a mai declarat joi că piața muncii din România este “extrem de rigidă” iar adoptarea Codului Muncii ar ajuta la creșterea atractivității din punctul de vedere al productivității muncii.

Purtătorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean a anunțat, miercuri, că Guvernul va adopta proiectul Codului Muncii spre angajarea răspunderii în fața Parlamentului.

Șeful statului a atras atenția că “orice asumare a răspunderii implică riscuri”.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat marți că uniunea social-liberala va depune o moțiune de cenzură dacă guvernul își va asuma răspunderea pe actuala formulă a Codului Muncii.

Băsescu despre moțiunea de cenzură

Ultima oră
16:05 - Scandalul din USR PLUS capătă amploare. Dan Barna îl acuză pe Dacian Cioloș că împinge partidul „spre o potențială împăciuire” cu Florin Cîțu
15:54 - iPhone 14 ar putea avea un design complet nou. Cum va arăta noul smartphone
15:50 - Virgil Popescu, despre creșterea prețurilor la gaze: Cred că se va calma. Cred în continuare că e un joc făcut de Rusia pentru a operaționaliza mai repede Nord Stream 2. Nu cred că se va ajunge la o schemă europeană de ajutor (VIDEO)
15:34 - Momente pasionale între George Burcea și Viviana Sposub. Vedeta a purtat rochie de mireasă și totul s-a întâmplat într-un platou TV (VIDEO)
15:23 - Se redeschid patru centre de vaccinare din judeţul Alba. În alte şase, revenire la program de 12 ore
15:22 - Virgil Popescu, despre compensarea facturilor la energie: Vor beneficia peste 5 milioane de gospodării. Subvenția va fi direct în factură (VIDEO)
15:16 - Cine e Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, pus recent șef la CA-ul CNAIR
15:06 - Pădurea Râioasa din Buftea, plină de urmele tăierilor masive din ultimii ani. Mai multe persoane, printre care și copii, au fost prinse în flagrant când tăiau pădurea de un jurnalist (VIDEO)
14:59 - Cu ce se ocupă acum Petru Călinescu. Cum arată fiul lui Florin Călinescu
14:22 - Ionuț Moșteanu: Dacă premierul continuă prietenia cu PSD, foarte probabil președinția Camerei Deputaților va fi o monedă de schimb pentru Marcel Ciolacu / Depunem încă o moțiune dacă e nevoie (VIDEO)